Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Sport (2011)
Uitvoering | Astra 1.4 Turbo 140pk Sport |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste ervaringen automaat Astra Sport
Mijn auto is twee weken in bezit.Het gaat om een Astra Turbo 1.4 Sport Tourer automaat.
Over het design hoef ik niet veel te schrijven,hierin is Opel zeker vrijgevig geweest. Alle denkbare opties nodig voor dagelijks gebruik zitten er op.De stoelen zijn voortreffelijk, terwijl ik toch een lengte heb van 1.89.Vooral de uitschuifbare verlengde zetel is buitengewoon, vooral omdat ik in vorige auto's altijd op langere afstanden problemen had met het rusten van het been op de zetel.Nu komt de zetel bijna tot de knieholte, en dat geeft op een langere afstand een zekere rust aan het been.
De 140 pk komt goed opgang na 2500 toeren, natuurlijk zit daar het element van kick down in, maar bij rustige dosering van de rechtervoet trekt hij lekker door.Vaak hoort men dat hij wat traag is op de 140 pk te kunnen voelen.Zelf deel ik deze mening niet, omdat het vraagt om enig invoelingsvermogen.
De brede velgen met banden inclusief de voorwielaandrijving zorgen voor een geweldige wegligging.Mijn vrouw die met mijn vorige auto niet goed overweg kon ervaart deze auto als prettig en fijn, dat is ook belangrijk.Hieraan zal ook het lichte sturen debet zijn, een geweldig pluspunt.
De hoge intervallen(bij 30.000)km zijn ook een kostenbesparing.
Zijn er minpuntjes?Elke auto heeft die, ook de Astra.Met name het verbruik is niet erg gunstig.Met mijn 200 CDI automaat van Mercedes reed ik een gemiddelde van 1 op 18, bij deze auto met constante snelheid mag ik blij zijn 1 op 14 te halen.Het is een automaat met turbo, dus het zal iets meer vragen.Aangezien ik een hatchback heb vind ik het zicht rondom niet geweldig, vooral bij afslaan en fietspaden moet je goed blijven kijken vanwege de smalle ruitjes.Toch is het een heerlijke auto om mee te rijden, soepel, geruisloos, pittig.Dus eeen tevreden mens, in de toekomst zal ik jullie op de hoogte houden.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
PRIVATE LEASE Opel Astra

Uitgelicht aanbod

Opel Astra 1.4 Turbo - Op de Rollenbank

Opel Astra - Occasion aankoopadvies

Opel Astra 1.4 Turbo 140 pk Cosmo (2010)

Test: Alfa Romeo Giulietta – Citroen C4 – Ford Focus – Mazda3 – Opel Astra – Volkswagen Golf

Test: Alfa Romeo Giulietta - Opel Astra - Renault Mégane - Seat Leon