Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Sport (2011)

autoreview

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra EcoFlexOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

Signalement

UitvoeringAstra 1.4 Turbo 140pk Sport
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf78.000 km
KM-stand laatst79.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaringen automaat Astra Sport

 • 79.000 km

Mijn auto is twee weken in bezit.Het gaat om een Astra Turbo 1.4 Sport Tourer automaat.

Over het design hoef ik niet veel te schrijven,hierin is Opel zeker vrijgevig geweest. Alle denkbare opties nodig voor dagelijks gebruik zitten er op.De stoelen zijn voortreffelijk, terwijl ik toch een lengte heb van 1.89.Vooral de uitschuifbare verlengde zetel is buitengewoon, vooral omdat ik in vorige auto's altijd op langere afstanden problemen had met het rusten van het been op de zetel.Nu komt de zetel bijna tot de knieholte, en dat geeft op een langere afstand een zekere rust aan het been.

De 140 pk komt goed opgang na 2500 toeren, natuurlijk zit daar het element van kick down in, maar bij rustige dosering van de rechtervoet trekt hij lekker door.Vaak hoort men dat hij wat traag is op de 140 pk te kunnen voelen.Zelf deel ik deze mening niet, omdat het vraagt om enig invoelingsvermogen.

De brede velgen met banden inclusief de voorwielaandrijving zorgen voor een geweldige wegligging.Mijn vrouw die met mijn vorige auto niet goed overweg kon ervaart deze auto als prettig en fijn, dat is ook belangrijk.Hieraan zal ook het lichte sturen debet zijn, een geweldig pluspunt.

De hoge intervallen(bij 30.000)km zijn ook een kostenbesparing.

Zijn er minpuntjes?Elke auto heeft die, ook de Astra.Met name het verbruik is niet erg gunstig.Met mijn 200 CDI automaat van Mercedes reed ik een gemiddelde van 1 op 18, bij deze auto met constante snelheid mag ik blij zijn 1 op 14 te halen.Het is een automaat met turbo, dus het zal iets meer vragen.Aangezien ik een hatchback heb vind ik het zicht rondom niet geweldig, vooral bij afslaan en fietspaden moet je goed blijven kijken vanwege de smalle ruitjes.Toch is het een heerlijke auto om mee te rijden, soepel, geruisloos, pittig.Dus eeen tevreden mens, in de toekomst zal ik jullie op de hoogte houden.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens