Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Sport (2011)

| Uitvoering | Astra 1.4 Turbo 140pk Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand laatst | 8.000 km |
Vandaag mijn lang verwachte nieuwe (lease)auto opgehaald.
Waarop is mijn keuze voor de opel gebaseerd:
Omdat bijna alle collega's vw of verwanten hiervan rijden, had ik hier eigenlijk vanaf het begin wat tegen. Na toch met een golf 1,4 tsi gereden te hebben, kon het me wel bekoren. Dus dit was optie 1.
2e optie was Skoda Octavia. Na lang in de showroom te hebben gestaan en eindelijk te woord was gestaan door een verkoper, kon hij mij helaas geen proefrit aanbieden. Hij zou het betreffende model gaan regelen en mij bellen voor een afspraak. Dit moet hij nog steeds doen.
3e optie: Renault Megane. Geweldige auto, Op mij maakte dit een betere indruk dan de golf. alle optie's bij VW erg duur. Het scheelde erg veel, voor ongeveer dezelfde auto. De tce130 tomtom editie gereden.
4e optie: Opel Astra sport. de 140 pk turbo geblazen 1400 cc motor. Deed in mijn ogen weinig onder voor de renault, strakker geveerd.
Dus voor mij de keuze tussen renault en opel. Het is de opel geworden om de volgenden redenen:
1: net wat strakker op de weg. ( hou zelf van sportieve auto's)
2: ergonomische stoelen zitten echt geweldig
3: Motor bij lage toeren net wat meer trekkracht.
4; Tevens een mooie deal kunnen maken.
Zoals gezegd vandaag opgehaald.
Ik heb gekozen voor de opel astra 1.4 sport met sport plus pakket( parkeersensoren voor en achter, navigatie met upgrade naar DVD 800), Kleur zwart ( Black Sapphire). Standaard 18 inch.
Ik ga eens kijken hoe hij in gebruik is en laat het weten.
Overigens viel mij de levertijd tegen. De gemaakte afspraken zijn door Opel 3 keer verzet. De auto is namelijk begin october besteld en zou begin december al bij de dealer zijn. 1x verzet naar 3 januari( niet erg, hij zou toch niet eerder op kenteken komen) 2x verzet naar 3e week januari en 3x verzet naar vandaag.
tussenstand na 1000 km
Plus van de auto:
- Wegligging, fantastisch. kan bijna vierkant de bocht om
- uitstraling. gewoon een mooie auto.
- stoelen, zitten goed. geweldige zit positie.
-Navigatie werkt goed. ik heb geen last van de belgische mevrouw, zolang ze maar goed weg verteld.
- Multimedia werkt goed en simpel. Geluid is bovengemiddeld.
Min van de auto.
- vermogen zat, rijdt goed en comfortabel. Ik mis toch een beetje het gevoel van voldoende kracht. De motor is geciviliseerd en heeft geen rauwe randje. Dit is wel een beetje zeuren.
- de regensensor is wat zenuwachtig.
Over het algemeen moet ik constateren dat dit een geweldige auto is.
Bij meerdere km kom ik er weer op terug.
tsja, het is en blijft een heerlijke auto
Nu 3000 km verder. Fijne km met het opzoeken van de grenzen van de auto.
Doordat ik wat hoger in de toeren rij, is de wagen lekker vlot.
Wegligging is geweldig.
Stuurgedrag is goed, reageert vlot en lekker licht.
Ik kan heel positief zijn over de auto.
Ja, achterin is hij niet ruim. Maar dat wist ik bij het uitzoeken. Hetzelfde geldt voor de dikke bumper, die bovenop snel vuil wordt.
De enige minpunten die ik kan vinden zijn.
1. de kleine ruitjes met de dikke stijl. het zicht wordt er niet beter op en schoommaken is niet erg handig.
2. verbruik blijft tegenvallen. nu ca. 1 op 12. waarbij Opel 1 op 17 in de boeken heeft staan.
Maar het is een feest om te rijden.
Tot later
de plussen en minnen
Na 8000 km is mijn ervaring als volgt:
Plus:
de motor. Ik kan er inmiddels mee lezen en schrijven. Je kan vlot rijden/ lui rijden voorwaarde is dat je goed op de versnellingen let. Bij een te hoge vesnelling in combinatie met een toerental onder de turbo is de auto niet vooruit te krijgen. In alle andere situaties geen probleem.
Vrij recentelijk heeft hij voor het eerst een kar getrokken met de max. belasting van 1400 kg. Met iets meer toeren was het geen probleem voor de astra.
wegligging: is goed. licht heerlijk strak op de weg, genoeg wegcomfort voor het hele gezin.
Zitmeubilair. ergo stoelen zitten geweldig. Achterbank is Hard. Ik kreeg er last van om achterin te zitten. Dochters van 6 en 9 hebben nergens last van.
Interieur. Het dashboard vondt is van kwetsbare kwaliteit. Doordat ik voor mijn werk vaak in en uit stap (ook in combinatie met modder op mijn schoenen, van bouwplaatsen) vertoont het dashboard al beschadigingen.
Het verbruik: is zakkende. rijdt nu 8,3 liter op de 100 km. Ik heb een gevoel dat hij nog wel iets zuiniger gaat worden.
tot dusver.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.4 Turbo - Op de Rollenbank

Opel Astra - Occasion aankoopadvies

Opel Astra 1.4 Turbo 140 pk Cosmo (2010)

Test: Alfa Romeo Giulietta – Citroen C4 – Ford Focus – Mazda3 – Opel Astra – Volkswagen Golf