Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Sport (2010)

Opel Astra 1.4 Turbo 140pk Sport (2010)

UitvoeringAstra 1.4 Turbo 140pk Sport
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011

Lekker sportief ogende super car

Ik was toe aan een ander auto.
Enkele folders gehaald bij Seat en Opel, omdat deze twee auto`s best veel, qua uiterlijk, op elkaar lijken.
Dus toch gekozen voor de Astra, vooral omdat ik bijna altijd Opel heb gereden.
Opel is met de nieuwe Astra erg goed met de tijd meegegaan, want als je erin zit, zou je niet zeggen dat je in `n Opel zit.
Prachtig zoals ze het interieur hebben aangepakt.
Voorzien van alle toeters en bellen. En zeer mooi afgewerkt.
De Astra stond al kant en klaar, inclusief dikke 19 inch velgen, bij de dealer, dus na 2 weken kon ik die al ophalen.
Nu ik er `n half jaar mee heb gereden, ben ik zeer tevreden over deze auto.
Wegligging is erg strak.
Stoelen zijn fantastisch.
Het was wel even wennen aan al die knopjes, maar nu is het een groot feest om erin te rijden.Regelmatig lijkt het wel of ik in m`n vorige auto (Calibra) rijd. Je wordt namelijk regelmatig nagekeken en dat is niet zomaar.
Zelfs aan `n Opel zitten `n paar minpuntjes. Maar dat heb je bij iedere auto.
Inderdaad, zoals ik al bij andere reviews heb gelezen: De dike stijlen met de kleine ruitjes is best wel lastig. Je moet echt even naar voren leunen, wil je alles goed overzien en het brandstofverbruik is lang niet zo laag als de fabriekant opgeeft.
Ik rijd nu ongeveer 1 op 11,6, maar moet wel toegeven dat ik meer op binnenwegen rijd, dan snelwegen.
De cruisecontrol werkt bij mij nog steeds goed en valt niet zomaar uit, zoals ik bij andere reviews heb gelezen.
Al met al `n fijne sportieve auto, waar je mee voor de dag kunt komen.

Problemen

En ja hoor. Ook bij mijn Astra is de cruise control vervangen. Na elke hobbel op de weg of `n tik op `t stuur viel die uit.
Toch raar dat dit pas na 5000 km tevoorschijn komt.
Ook had ik problemen met de koelvloeistof na 6000 km gereden te hebben.
Het display gaf regelmatig aan dat ik koelvloeistof moest bijvullen terwijl het vloeistofniveau perfect was.
Dus alweer naar de garage. Bleek dus dat de sensor niet goed werkte. Deze laten vervangen en nu geen problemen meer.
Ondanks deze kleinigheidjes bevalt ie nog steeds prima, want het rijgenot maakt weer veel goed.
Als ik mijn Astra `n jaar heb, dan zal ik hem toch `ns laten updaten als dit mogenlijk is, want het brandstof verbruik blijft hoog.

PRIVATE LEASE Opel Astra