Opel Astra 1.4 100pk Edition (2010)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra EcoFlexOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra 1.4 100pk Edition
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2014

Zwakke motor

Na twee Renault Megane's Estate Dci 110 pk 2012 te hebben gereden, ben ik helaas enkele maanden werkeloos geweest en heb ik privé een Saab 93 1.8T van 2004 gekocht. Prima auto en een gewoon sterke turbo motor. Nu gelukkig weer gestart in een buitendienst functie en een leaseauto gekregen die nog in de lease zat.
Betreft een 5 deurs Opel Astra met een 1.4 ecoflex benzine motor.
Rijdt op zich gewoon prima, goede stoelen en verder zeer compleet. Regensensor, airco, automatische verlichting, navi, bluetooth, trekhaak.
Remt goed en de vering is ook gewoon lekker stevig. Schakelt vrij stram en met redelijk lange slagen. Ook de stappen tussen de versnellingen zijn groot. De motor valt me erg tegen. Gewoonweg géén koppel en wil je iets versnellen dan zal je moeten doortrekken in de versnellingen. Wel lekker stil als je één maal op gang bent. Heeft me in de eerste week direct al 3x laten staan. Verminderd motorvermogen bij het file rijden. Na uitzetten en weer starten doet ie t weer. Bleek een probleem met de gasklep.

Weer andere leaseauto

De auto is aan het einde van de leasetermijn gekomen. Vorige maand kon ik nog net op mn werk komen. De bobine bleek defect. Mocht gelukkig nog wel vervangen worden.Kon met name niet wennen aan het dramatisch lage motorvermogen van deze Opel motor. Ben dit jaar op vakantie geweest met een Toyota Verso 2.2D 177 pk diesel van 2006 met een caravan van 1300 kg. Volgens mij is deze combinatie nog rapper op de 100 km vanuit stilstand als deze Opel met alleen de bestuurder erin.
Maar goed, het was niet anders.
Nu krijg ik een andere lease auto die nog een half jaar in de lease zit. Jawel, ik ga hybride rijden en wel een Toyota Auris van 2011. Ik weet nog niet of ik hiervan ook een review ga schrijven. Sowieso is het autootje zeer compleet en lekker pittig en vlot. Wel even wennen aan de CVT automaat. Ben een liefhebber van automaat rijden, maar een CVT vereist toch een specifieke rijstijl. Beetje spelen met het gas om niet de hele tijd hoog in de toeren te rijden.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra