Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX Edition (2011)
Uitvoering | Astra 1.3 CDTI ecoFLEX Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
23 September 2011 was het zover... Na 2 maanden geduld stond mijn smetteloos witte Astra J in de showroom. Ik heb de Astra totaal onverwacht besteld na een bezoekje aan de dealer, waar ik haast achteroverviel van de scherpe prijs doordat we in België 15% fiscale premie kregen op zuinige wagens. Ik reed op dat moment de Vectra, die toen 136000km had en waar de laatste maanden veel kosten aan geweest waren. Ik was eerst op zoek gegaan naar een stockwagen maar de desbetreffende wagen was al verkocht.
Dan maar 1 besteld, Olympic White met Spice Red interieur en de 1.3 Cdti Ecoflex Start & Stop. Iederéén verklaarde mij gek, en zelf had ik ook mijn bedenkingen maar die 15% trok mij over de streep, plus ik had recent erg goed ervaringen met die motor.
Na dik 3 maanden kan ik stellen dat wagen mij ontzettend bevalt.
Hij is erg mooi om te zien, zeker in het wit met de mooie 5-spaaksvelgen (17"), het interieur steekt goed in mekaar en is erg gezellig om in te vertoeven. Ook 'snachts is alles dik voor mekaar met erg mooie binnenverlichting die een zekere rust en sfeer geeft.
Dan de motor... Nog géén seconde, echt géén seconde spijt van! Hij is enorm stil, zuinig (+-5,3Ltr nu) en hij pakt in alle versnellingen erg vlot op, waardoor de wagen uiterst levendig aanvoelt. De 5-bak heeft perfecte verhoudingen en zelfs met 192 km/h op de teller is de wagen ng steed stil en erg stabiel. Hij start goed, draait mooi, trilt haast niet en biedt voldoende trekkracht. Zelfs heuvelachtige gebieden gaat vrij vlot en zonder problemen.
Qua comfort is het onderstel minder comfy dan mijn Vectra, wat wel de wegligging weer ten goede komt. Het verschil in rij en stuurgedrag is echt enorm. Wel even vermedelden dat ik het sportonderstel heb.
De stoelen zijn zééééér fijn, echt een mega vooruitgang...
Op zich ben ik in een mindere auto gekropen ten opzichte van de vorige (géén Climate control meer, géén leder, géén 6-bak etc...) maar de auto rijdt en voelt zovéél leuker aan, dat ik er echt véél liever mee rijdt.
U merkt het, ik ben enorm tevreden over deze Astra en ik hoop nog vele zorgeloze kms af te malen...