Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2010)
| Uitvoering | Astra 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 5.000 km |
Na lang wachten is hij er dan
Na lang te hebben gewacht stond mij nieuwe opel astra cosmo uitvoering voor me klaar bij de opel dealer. Het betreft hier een zakelijke auto die ik heb gekregen van mijn werkgever. Zelf heb ik weinig invloed kunnen hebben op de auto. Zo mocht ik eigenlijk enkel de kleur uitkiezen. Ik heb gekozen voor zwart.
De auto ziet er van buiten geweldig mooi uit. Het is een mooie diepe zwarte kleur en ook de 17 inch (stand.) cosmo velgen doen het goed. De auto is verder nog opgewaardeerd met een executieve pakket, dit is een cd500 navi en nog wat andere sound spul. Een geweldig mooi pakket.
Voor mijn werk rijd ik ongeveer 80.000 km per jaar. Ik zit ongeveer 8 uur per dag in mijn auto en rijd niet veel op snelwegen.
Vooraf kon ik niet veel informatie vinden over de nieuwe 1.3 cdti motor. De kritische reacties over de vorige 1.3 diesel blokken van opel maakte me enigzins bang. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het een lekker blokje is. Al is het dan een 5 bak, hij is geweldig stil op de snelweg en andere wegen. De auto suist over de weg. Een echt pluspunt.
Je kunt echter wel merken aan het optrekken dat het een 1.3 betreft. Even bij 80 snel een auto inhalen hoef je niet te doen, maar gewoon lekker met het verkeer meegaan is geen probleem.
Dan toch een kritische noot. De stoelen van de standaard cosmo vallen mij tegen. Ik merk aan mijn lichaam dat ik mij geen goede houding kan aanleren. Ik krijg helaas last van rugklachten, mede door de voor mij verkeerde vorm van de stoel. Ik kan de lendeleuningen niet bijstellen van de stoel. Ik heb een hole rug en het lijkt wel of de stoel juist niet hiervoor is gemaakt... Ik betreur het dan ook dat mijn werkgever niet heeft gekozen voor de wat iets duurdere sport stoelen (Eur 600,-) die veel meer verstel mogelijkheden biedt.
Een aanrader om dit zeker te doen.
De rugklachten ontnemen mij het genot van de auto en hoop dat daar nog een oplossing voor komt.
Over een paar weken zal ik weer verder schrijven, met name de ontwikkelingen van het blokje. Wie weet wordt deze nog iets sneller.....
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.4 Turbo - Op de Rollenbank

Opel Astra - Occasion aankoopadvies

Opel Astra 1.4 Turbo 140 pk Cosmo (2010)

Test: Alfa Romeo Giulietta – Citroen C4 – Ford Focus – Mazda3 – Opel Astra – Volkswagen Golf