Nissan Qashqai 1.5 dCi Tekna (2014)

Nissan Qashqai
Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan Qashqai 2013Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai

UitvoeringQashqai 1.5 dCi Tekna
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Vette bak

• 246 km

Gisteren opgehaald en de eerste kilometers zitten er al weer op! Een aantal zaken vallen op! De prachtige afwerking van deze auto met mooie led verlichting.
En de enorme hoeveelheid mogelijkheden..camera,s , Parkcontrol, Parkdistance control. Luxe navigatie met eenfile alternatief. De carkit werkt ook super. Ik ben uitstekend te horen en mijn Iphone had ik binnen een minuut aan de praat!
Qua rijden vallen een paar zaken op; Allereerst motorisch; Ik rijd diesel maar ga morgen voor de zekerheid onder de kap kijken. De motor is doodstil en vrijwel trillingsvrij waardoor ik het gevoel heb in een 2.0 liter benzine versie te zitten. De ,motor heeft voldoende power en trekkracht! En behalve wat hinderlijk windgeruis van de spiegels is de motor amper hoorbaar.. Hij stuurt heerlijk en volwassen en is naar keuze in sportstand(wat zwaarder) in te stellen. Misschien een kwestie van smaak van de berijder. Hij is nauwelijks windgevoelig en stuurt lekker in. Hoewel ik de Peugeot 5008 die ik hiervoor had in dat opzicht beter vond. Die stoelen zijn overigens een zegen! Wat zitten die geweldig zeg! Volledig electrisch te verstellen en met verwarming. Ook een geavanceerd zichtbaar kleuren camera systeem rondom! En gelukkig tussen de meters automatische verkeersbord indicatie die ook automatisch aanpast bij de aktualiteit! Is er dan niks mis met de auto? Helaas niets is perfect! De geluidsnavigatie is echt niet meer van deze tijd! In onze Ford Ka zit bijv een veel beter geluid , ook de peugeot was veel beter hoewel niet zomooi als de Renault met cabasse of mijn oude vw touran...de Qq klink gewoon scherp en blikkerig. Ook het navigatiescherm moet je al standaard in dagstand laten staan en is met een lekker zonnetje niet goed afleesbaar door zijn slechte kijkhoek. Jammer is ook dat de uitstekende buitenspiegels niet automatisch indraaien bij afsluiten zoals mijn peugeot dat wel deed. Gelukkig zit de functie erwel op met een knopje maar je moet erwel zelf aan denken.

Al met al lijkt dit een hele fijne auto te worden. In mijn volgende review ga ik kijken welke oplossing ik kan bedenken voor de radio. Ps wat wel super is is dat in de QQ standaard DAB zit! Dat betekend digitale cd radio kwaliteit waar je niet voor hoeft bij te betalen.. Over enkele jaren heb je namelijk niets meer aan een analoge radio....

Vervolg ervaring

Inmiddels alweer meer dan 30.000 km erop zitten. En een paar zaken die me opvallen. Er is een terugroep aktie geweest mbt het ruisen van de spiegels en het raam rechts voor. Helaas heeft dat bij mij niets opgeleverd. Sterker nog ik had het gevoel dat de spiegel links voor harder ruisde dan voordien. Ook blijven de deurrubbers nog wel eens loschieten vooral achterin. Maar om het vooral niet te somber te maken. Ik ben best super tevreden over de auto. Hij is mega zuinig 5 ltr op 100 km is goed haalbaar. Hij trekt probleemloos mijn caravan. Wil snoeihard op de snelweg haalde op de teller 200km in duitsland. En ligt dan nog steeds lekker op de weg. Hij zit lekker 6 uur non stop in de auto is geen straf! De navigatie matched perfect met mijn iphone desondanks heeft mijn dealer ook hier een update op gedraaid. De verlichtingsknop zit inderdaad lastig en voor je het weet staat hij in de verkeerde stand. En 30 k op de teller heb ik nog helemaal geen enkel probleem gehad. Kortom een echte aanrader!

70.000 verder!

Inmiddels zitten de eerste 70.000km erop en ik moet zeggen nagenoeg probleemloos! Alleen het konstante geruis aan mijn linker buitenspiegel is ondanks 2 modificaties nog niet goed verholpen. Ook de park assistant krijg ik maar niet goed voor elkaar. Maar ik heb ook het geduld niet dit langdurig te testen. Op mijn vorige auto werkte dit intiutiever. Lekker zuinig is hij met zon 1:19 en er zit voldoende trekkracht op voor mijn 1100 kg zware caravan. Hij springt probleemloos tegen de bergen op! Wel moet je hem bij een stijgende berg op snelheid op tijd terug schakelen. De schakelpunten zijn trouwens wat vreemd gekozen; meestal heb je boven de 5 de overdrive. Bij deze lijkt dit na de 4 het geval waardoor het weleens voorkomt dat je telang in de 4 rijdt. Maar goed ik ben blij met het karretje, hij zit lekker is zuinig en er zit genoeg pit in ( voormij dan). Het beeld op het display van de potcasts werk alleen als je hem aansluit met usb en niet op bluetooth.

Update 97.000

Hallo QQ vrienden! Het is eindelijk gelukt! Na 90.000 km zag mijn dealer kan het windgeruis uit mijn linker spiegel eruit te halen. Nu is hij tenminste lekker stil! Eigenlijk nog niet een serieus probleem gehad, behalve dat de batterij van de ab minder werd en de auto niet altijd meer op de juiste commando,s reageerde. Deze zomer heb ik een nieuwe zwaardere caravan gekocht en de Tekna 1.5 trekt hem fantastisch! Resume naar bij 100k aan kilometers..
Pluspunten ; de motor echt prima voor 1.5 en zuinig. 1:20 ongeveer.
De stoelen ; zitten geweldig!( leer wel gevoelig voor broodkruimels)
Het stuur auto gedrag ; zeer tevreden.
Geen enkel probleem gehad behalve het ruisen maar ik was de eerste in nl met deze Qq misschien een schoonheidsfout. Inmiddels opgelost!
Minpuntjes: de matige gedateerde navigatie; de parkassist, waardeloos, matige radio geluid ondanks dab+ , maar opgelost door een subwoofer. En oh ja de Nissan connect. Ook een gedrocht waar je helemaal niets aan hebt terwijl er zoveel mogelijkheden denkbaar zijn. Gemiste kans hoor! Kortom prima koop!

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Nissan