Nissan Pathfinder 2.5 dCi SE Comfort (2007)
Uitvoering | Pathfinder 2.5 dCi SE Comfort |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Een stapje vooruit naar grootte en een Diesel, dat is wat we zochten toen we de X-trail gingen vervangen. Even is de nieuwe X-trail de revue gepasseerd, maar al snel was het duidelijk het moest een Pathfinder worden.
Na een proefrit met een handgeschakelde Pathfinder (na 4 jaar automaat gereden te hebben) vielen er een paar dingen op, je bleef schakelen, maar vooral bleef je schakelen, toen was er toch wel twijfel, zou de automaat net zo onrustig rijden??
Een weekje later konden we proef rijden in een automaat, wat een verademing, zo rustig, zo veel koppel, de reisauto waar we naar op zoek waren.
Verdere opties die wij op deze auto hebben gekozen;
- 7 zitplaatsen
= extra luidsprekers
= cd wisselaar
- automatisch dimmende binnenspiegel
- electrisch inklapbare buitenspiegels
Nu twee maanden verder en een 5k kilometers met de auto is hier niets aan veranderd. De Comfort versie met het IT pakket (Belgische uitvoering, hij heeft iets meer opties dan de Nederlandse) in combinatie met de automaat zorgen voor een heerlijk rustig rijdende auto. De auto rijdt vlot met het verkeer mee, maar wanneer nodig is er genoeg vermogen om, zeker in combinatie met de automaat, in te halen waar nodig.
De vierwielaandrijving is een stuk beter dan die van de xtrail en zorgt in de modder en ruwer terrein voor een goed rijdende auto die geen problemen heeft.
Het verbruik komt overeen met de verwachtingen van Nissan (hoewel de eerste km’s het iets hoger was, is het nu al op het peil dat nissan aangeeft, misschien komt er nog verbetering?)
Een aanrader!
Bij aflevering bleek de kofferbak niet op slot te gaan, na een korte diagnose een afspraak gemaakt bij de dealer en daar is dit perfect opgelost.