Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)

Nissan Note
Nissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieur

UitvoeringNote 1.6 first NOTE
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Na een klein jaar in een Nissan Micra te hebben gereden waren we vanwege gezinsuitbreiding toe aan wat groters. Nadat we een proefrit hadden gemaakt in een Nissan Note waren we hierover zo enthousiast dat we op 25 maart jl. het koopcontract getekend hebben van een 1.6 first note in de kleur zwart. Meteen kwam hierbij de eerste en tot nog toe enige tegenvaller, de levertijd, deze bedroeg in eerste instantie ruim 6 maanden waarbij de auto halverwege september geleverd zou worden, het is uiteindelijk 2 augustus geworden.
Mijn eerste ervaringen met de auto zijn zeer positief, de binnenruimte is precies goed alsmede ook de afwerking, ook de buitenkant oogt zeer hip en is naar mijn mening zeer geslaagd, met name de kleur zwart met de donker getinte achterramen vind ik erg mooi, maar dat is natuurlijk persoonlijk.Ook motorisch ben ik heel erg tevreden met de 1.6 versie, lekker pittig en toch 600 km op een tank. Wel ben ik benieuwd naar eventuele kinderziektes van deze relatief nieuwe motor die tot nog toe alleen in de micra geleverd is.
Tot slot nog de wegligging, met name op de autosnelweg merk je dat de auto een goede 40 cm langer is dan de micra, hij voelt echt heel stabiel aan en dat terwijl de micra het op dit punt toch ook heel verdienstelijk deed.Tot op heden ben ik heel erg tevreden met deze auto, maar om echt een goede review te kunnen schetsen zal ik deze regelmatig aanvullen met nieuwe ervaringen.

26-10:Hieronder volgen een paar (persoonlijke) kritiekpuntjes, tot op heden bevalt de auto na een kleine 3000 km nog steeds prima.

2 bevestigingspunten van de achterbumper stonden iets te ver omhoog gebogen waardoor de achterklep tijdens het dichtslaan de bumper raakte. Dit probleem is meteen door de dealer opgelost.

Na een rit van langer dan 200 km krijg ik last van mijn rechterbovenbeen dat dan niet goed ondersteund wordt, ik kan dan geen goede zithouding meer vinden, een kussentje eronder helpt of schoenen met een dunne zool, zodat het been iets beter op de zit rust.Echt lang ben ik niet met mijn 1.85 meter, (de lengte zit schijnbaar in de benen), de stoel kan ver genoeg naar achteren dus daar ligt het niet aan, hij moest alleen een cm of 2/3 hoger hunnen in zijn geheel, het kantelen van de zit is voor mij helaas niet genoeg.Verder zit er een rammeltje in het slot van het linker achterportier, hiervoor moet ik nog even terug naar de dealer.Maar na bijna 3000 km is mijn algehele indruk nog steeds heel positief, echt een fijne auto.Tenslotte wou ik nog even zeggen dat ik mijn note in de waxoil heb gezet, dit was mij aangeraden door de autopoetser van mijn dealer omdat wij een zwarte hadden gekozen, ik kan dit iedereen aanraden, 3 jaar lang gegarandeerd niet meer in de was zettenen en een mooie diepe glans van de lak, alleen een siliconen-vrije shampoo gebruiken tijdens het wassen en that’s it! echt super spul.Een verdere update volgt na verloop van tijd.

9,5