Nissan Note 1.2 Acenta (2015)

autoreview

Nissan Note 1.2 Acenta (2015)

Signalement

UitvoeringNote 1.2 Acenta
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf6.033 km
KM-stand laatst7.900 km
Lezerswaardering: 71%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Buitenkant

 • 6.033 km

Op het eerste gezicht lijk het een niet al te grote auto en als standaard model een beetje gewoontjes. Maar met sportieve 16 inch velgen, getinte ramen, een spoiler en de juiste kleur is het een totaal andere wagen. Het wordt een wagen met karakter en pit, want er zit meer power in dan dat de Note in eerste instantie doet voorkomen. Zeker tov van de modellen voor 2013 is hij in positieve zin aangepast.

Binnenkant

Zoals hiervoor aangehaald, lijkt de wagen van buiten klein. Je wordt verrast als je dan de wagen van binnen bekijkt. Als bestuurder heb je voldoende beenruimte. Ook voor de wat langere mensen. De stoel is in hoogte in te stellen, zodat je beter over de neus van de wagen heen kunt kijken en mensen met lange benen kunnen beter hun benen kwijt.

Achtergedeelte voor de medepassagiers is zeer ruim. Iedereen aan wie ik de auto liet zien was hierover verrast. Heeft de Note daardoor een kleinere achterbak? Zeker niet. Ook deze is ruim te noemen. Natuurlijk is het geen sedan of stationwagen, maar je kan er 3 vakantietassen in kwijt (nog niet geprobeerd overigens).

Als je ook nog voor de familypack kiest dan kun je de achterbank verder naar voren schuiven voor nog meer kofferruimte. Zonder dat je medepassagiers krap zitten. Ik heb daarvoor niet gekozen en had dat toch wel gewild.

De afwerking is goed te noemen. Plastic oogt niet comfortabel, maar is kwalitatief goed en ziet er netjes uit. Vooral belangrijk, het rammelt niet.

Door sommige wordt gezegd dat het dashboard kastje vrij klein is, maar van wat ik gewend ben is het ruim (ruim genoeg om er veel in kwijt te kunnen).

Wegligging

Het rijgedrag van de wagen is goed. Ligt lekker op de weg en is comfortabel. In begin vond ik hem stug. Zeker met drempels en hobbels in de weg. Maar dat was ik ook gewend bij mijn vorige Nissan (Almera). Toch lijkt hij nu al soepeler te rijden (1200 km). Als je te hard door de bochten heen gaat, geeft hij je het gevoel dat je gaat omkieperen. Zijn stabiliteit moet ik nog ontdekken (toe hoever kan ik gaan). Alleen bij het rijden door een diepe uitholling in het wegdek kan je redelijk door elkaar geschud worden. Maar dat is misschien dan ook het enige wat ik er echt op aan te merken heb.

Prestaties

Van wat je gewend bent bepaald denk ik hoe je de prestatie zal beoordelen. Ben je een doorrijder en wil je niet op je verbruik letten, dan zal je eraan moeten wennen.

Deze wagen heeft zeker pit ondanks zijn 1.2 motor. Maar je moet dan wel gebruik maken van de compressor (turbo) door de ECO stand uit te laten. Deze auto is ingericht op het nieuwe rijden en het lage verbruik. Dus in lage toeren schakelen en niet te snel optrekken.

Maar dat moet je vergeten als je wilt inhalen of even gas wilt geven. Hij trekt niet goed door als je te laag in de toeren gaat schakelen. Zeker als hij ook in de ECO-stand staat. Dan is het of door trappen in je versnelling of je compressor activeren. Dit laatste doe ik vooral als ik vanuit stilstand in moet halen of een helling op moet.

Als je begrijpt hoe deze wagen werkt dan is deze wagen ook voor de doorrijder geschikt. Er zit zeker power in deze wagen.

Verbruik

 • 7.250 km

Het verbruik valt wel tegen als je het vergelijkt met de fabrieksspecificaties. Een afwijking is er altijd, maar ik vond het verschil zelf redelijk groot. Maar 6,25L/100km om te beginnen vind ik niet slecht (zeker in de winter). Nu let ik er zelf wel redelijk op dat ik niet al te gek doe met optrekken etc. Op dit moment ben ik aan het testen hoe de werkelijke cijfers zijn. Daarbij ben ik niet alleen benieuwd naar het gemiddelde, maar ook bij verschillende snelheden. Zie hieronder het tabel. Daarnaast zie ook mijn verbruiksmonitor.

De volgende standen zijn gemeten bij een vlak wegdek, cruisecontrol en ECO stand.
30km/h = 4.1L/100km
50km/h = 2.4L/100km
60km/h = 3.0L/100km (versnelling 5)
70km/h = 3.4L/100km
80km/h = 3.7L/100km
100km/h = 4.8L/100km (opnieuw checken)
120km/h = 4.4L/100km

Deze waardes zijn haalbaar onder een vaste snelheid zonder remmen en gas loslaten. Toch schommelen de waardes licht tijdens het rijden. Kan een bocht zijn of een heuveltje.

Op het moment dat de weg iets oploopt merk je al snel dat het verbruik 1 tot 2l/100km omhoog gaat. Maar omlaag natuurlijk het tegenovergestelde.

Verbruik 2

 • 7.900 km

Wat mij toch tegen valt is het verbruik op de snelweg. Is niet wat ik ervan verwacht had. Ik zie ervaringen van mensen die bij 75% snelweg gebruik rond de 5.2l/100km rijden. Dat krijg ik tot dusver alleen voor elkaar door op 80km/h wegen te rijden of voor 100% op de snelweg. Wat zijn jullie ervaringen? Je moet bij zuinnig rijden toch met gemak 5l/100km kunnen halen?

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens