Nissan Ariya 87kWh Evolve (2023) #3

Nissan Ariya
Nissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan AriyaNissan Ariya

UitvoeringAriya 87kWh Evolve
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Voor dit geld zou ik betere kwaliteit verwachten

Vanaf de aanschaf sept 23 problemen dat het Nissan navigatiesysteem regelmatig automatisch uitzoomde naar de wereldbol. Nadat er tot 3x toe beweerd werd dat een update dit zou moeten oplossen is bij het 4e bezoek eindelijk het systeem vervangen. Het uitzoom probleem lijkt opgelost maar vervolgens staat er weer sterk verouderde software en kaartversie op. Auto weer terug naar de garage, waar dit niet direct opgelost zou kunnen worden omdat het meer dan 24u zou kosten de juiste software te uploaden. Eerder werd al beweerd dat er echt geen recentere kaartversie zou zijn, (kaart met wegen die al jaren geleden veranderd zijn) terwijl je deze als klant gewoon zelfs in de nissan toolbox kunt vinden en installeren. (Google maps werkt wel goed maar geeft oa geen informatie weer op de voorruit).

Climate control is ronduit slecht als de zon schijnt, dan moeten alle roosters dicht en temp op 28 graden anders wordt het ijskoud. Dit is een wereldwijd bekend probleem, wat we nu zelf opgelost met schilderstape op de temperatuursensor (tip op een forum).... Eerst werd het probleem erkent, maar passen ze de temp aan zodat de auto bij 25 graden denkt dat het 22 graden is, dat lost natuurlijk het echt probleem niet op. Nu geeft Nissan aan dat het systeem geen storingen geeft dus goed functioneert.

En verwacht ook geen logo bij de radiozenders wat een Renault Clio wel heeft, want er zijn Ariya's waarbij deze functie naar behoren werkt. Maar bij de meeste auto's zou de functionaliteit er moeten zijn maar werkt deze niet.

De functie om te waarschuwen als je te dichtbij de wegmarkering komt 'remt' ook 1 achterwiel af. Hierdoor soms het gevoel dat de auto je ineens 'terugduwt', op smallere wegen zonder middenlijn echt heel onprettig. Trillend stuur/ terugsturen rijdt veel prettiger

Positieve punten: Mooie auto om te zien, veel luxe in de auto en de verlichting op onverlichte wegen werkt echt heel fijn.

Het feit dat mi relatief eenvoudige problemen niet/ pas na meerdere bezoeken opgelost kunnen worden geeft echt geen vertrouwen in de toekomst.... Als er iets in het technische systeem is mijn verwachting dat dit de dealer heel veel tijd gaat kosten, dus na de garantie voor mij heel veel geld....

Voor mij absoluut nooit meer een Nissan, voor dit geld verwacht ik echt betere kwaliteit/ service bij problemen.
Nissan klantenservice reageert gewoon niet meer op klachten.

4,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Nissan Ariya

Nissan