Nissan Ariya 63kWh Engage (2024)
Uitvoering | Ariya 63kWh Engage |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Zeer ruime,betaalbare,comfotabele EV
Na een poos twijfelen,de knoop toch doorgehakt en de Juke omgeruild op een Ariya.Nu met de Belgische ev-premie (€5000) en een aankoopprijs van €39950,inclusief €8500 korting van Nissan krijg je toch wel heel veel wagen voor €34950.(- de goede inruilprijs van de Juke)
Na proefrit meteen verkocht.Hij is zeer stil,ruim en behoorlijk comfortabel,zeker in vergelijking met onze Mini SE.
Na 2500km kan ik zeggen dat het verbruik ook goed meevalt.We rijden wel 90% secundaire wegen en stadsverkeer,welk resulteert in een verbruik van +/- 14Kw/100km.De 19inch wielen zullen hier ook wel aan bijdragen t.o v.de 20inch die op de duurdere modellen liggen.De Mini doet het met +/-12,5Kw/100km natuurlijk nog iets beter.We hebben wel een rustige rijstijl en rijden bijna altijd in de ECO-stand.We halen dus een ruime 350km vooraleer we thuis opladen.Qua opties is de Engage( instapversie) natuurlijk beperkt.maar wat we moeten hebben zit erop.De adaptieve cruise control(intelligent cruise control noemt Nissan het)werkt zeer goed.de advance versie had meer opties(o.a.leder,elektrische zetels/achterklep,pro pilot),maar dan werd hij meteen +/-€15000 duurder(de ev-premie(telt tot €40000)die dan wegvalt inbegrepen)Na enkele ritten op de snelweg merk ik dat het verbruik exponentieel stijgt met de snelheid.Bij 100km/u ongeveer 19Kw/100km,bij 130km/u al +/- 24Kw/u.Het ligt misschien nog hoger daar het vrij druk was en we wisselende snelheden hadden.Er was ook veel wind en regen,welke ook wel een invloed hebben denk ik.
Tot nu toe bevalt de Ariya zeer goed en zijn er weinig minpunten.De airco is moeilijk in te stellen(blaast meestal zeer koud,en hij remt soms plotseling voor een remmende voorganger,of voorganger die afdraait, indien je zelf wat laat begint af te remmen.De one-pedal drive gaat jammergenoeg niet tot stilstand.Hij heeft veel binnenruimte(plaats genoeg voor 5personen),grote koffer,en rijdt zeer soepel.
PRIVATE LEASE Nissan Ariya

Nissan Ariya ADVANCE 66 KWH 218PK | 22 kWh lader | Adaptive cruise | 360 camera
- 2022

Nissan Ariya Advantage Edition Plus 91 kWh
- 2025

Nissan Ariya Advantage Edition Plus 91 kWh *Applecarplay& Androidauto*Stoelgeheugen*Stoelverwarming en Koeling*20inch velgen*Two-tonekleur*Naviagtie*Zeer complete uitvoering*
- 2025