Mitsubishi Space Star 1.2 Instyle (2013)
| Uitvoering | Space Star 1.2 Instyle |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 1.648 km |
| KM-stand laatst | 29.000 km |
Positief met een vraagteken
De kogel is door de kerk de Matrix moest worden ingeruild. Na 12 jaar Hyundai rijden (2 matrixen) waren de totalen kosten van Onderhoud (350 per jaar) wegenbelasting (580 per jaar) en verzekering (600 per jaar en het verbruik (1 op 8) reden om de Hyundai in te ruilen. Het probleem was om een redelijke vervanger te vinden die moest voldoen aan:
Zuiniger dan 1/10 met automaat en niet te groot omdat we nu met 2 personen er in zitten en maar 5000 km per jaar rijden maximaal. Vaak is het maar 25 km per week voor wat boodschappen. Het is dat ik er af en toe wat langere ritjes mee maak anders zouden we niet eens aan de 3000 km per jaar komen. Mijn dealer kon helaas geen hyundai leveren die ik wilde. De i20 is een mooie wagen maar in een beetje uitvoering en automaat zit je rond de 21000 euro en een verbruik van max 1 op 15. De Ix20 is de vervanger van de Matrix maar met automaat in een beetje luxe uitvoering zit je tegenwoordig op 25000 euro. Dan naar andere merken gekeken en ook geen leuke vervanger gevonden. Tenslotte wat reviews bekeken op internet, wat youtube filmpjes bekeken en mijn oog viel op de Space Star. Wagen was een grote voor de A klasse en zit tegen de B klasse aan en is super zuinig en niet zwaar (840 kg). Mijn vrouw was ook zover dat ze deze wagen wel leuk vond en groot genoeg (net niet te klein) voor de boodschappen. Een mooie donker grijze kleur en automaat met navigatie en achteruitrij camera en een wel zeer mooie inruil prijs waren de reden om toch over te stappen. De inruil van de Matrix was bij mijn eigen dealer hetzelfde als bij alle andere dealers in de regio zo rond de 4000 euro. Bij rondneuzen kwam ik een demo tegen in Apeldoorn met maar 1600 km op de teller en 2 maanden jong. Met een mooie inruilprijs en een korting op de demo was een verschil van bijna 4000 euro. Nu was die prijs niet eens zo vreemd omdat ik in Apeldoorn bij twee andere garagebedrijven eigenlijk hetzelfde bedrag kreeg. Op de Toyota Yaris zelfs een nog beter bod maar ik durfde niet naar Apeldoorn te gaan voor een Space Star en met een Yaris terug te komen......
Na de vlotte afspraak en koop dus met de Star naar huis. Het is zeker een verschil uit een hoog zitter naar deze wagen overstappen, maar het viel bijzonder mee. Met de stoel op de hoogste stand is het zelfs voor mij (1,84) nog goed vertoeven in de wagen, Goede airco, navigatie en radio maakte de rit naar huis goed. De CVT automaat is echt een verschrikkelijk goede automaat zo soepel is echt een feest om er mee te rijden. Hoewel mijn vrouw niet echt kilometers maakt is het toch wennen voor haar. ze mist de Matrix nog te veel om echt voor de Star te gaan. Ik ben echter om zuinig, goedkoop in de belasting (vanaf januari 225 euro per jaar) goedkopere verzekering (400 euro) en onderhoud zal ook meevallen op de nieuwe wagen die een stuk pittiger rijd dat de Hyundai.
Mijn zoon heeft net een nieuwe Polo en die is wel iets groter dan de Star maar dat zit hem voornamelijk in de motorruimte en de kofferbak. Het rijden vind hij echter in de Star stukken beter dan de Polo. Zijn letterlijke woorden waren: " het is dat de Polo van mijn baas is want de Star rijd beter en vlotter is beter toegerust en is ook nog eens veel goedkoper:.
Zijn start stop systeem krijgen ze maar niet goed afgesteld en hij heeft dan ook regelmatig stil gestaan en nu heeft hij het maar uitgeschakeld.
Conclusie: De eerste indrukken zeer positief maar het is de vraag of dit zo blijft en of de verbruiks cijfers zo mooi blijven.
Dan de cijfers: COmfort geef ik goed omdat de hoogzit gemist wordt tov de star en ik nog niet erg grote afstanden er mee gereden heb.
Prestaties geef ik uitmuntend omdat hij met de CVT in combinatie met het lage gewicht lekker pittig te rijden is ook op de snelweg. Ik geef wel aan dat het wennen is om met de CVT te rijden want bij volgas gaan de toeren sky high met het bijbehorende lawaai. Het is dus gedoseerd rijden. Betrouwbaarheid kan ik niets over zeggen nu na 800 km. Dan de gebruikers kosten, daar kan ik kort over zijn super (beter dan uitmuntend). Maar dat komt natuurlijk door geen wegenbelasting tot 2014, lagere verzekering en een verbruik van rond de 1 op 20 tot nu toe.
Niets te melden helaas
Nadat we deze wagen hadden gekocht hebben we geen noemenswaardige zaken meegemaakt helaas. Inmiddels dus 6000 km gereden zonder een probleem en super zuinig. Ik rij tegenwoordig best wel flink door en een gemiddelde van 1/18 is goed te doen. Kan zeker zuiniger maar als je van de Matrix afkomt met 1/7 bijna dan weet je niet wat je overkomt. Ook kwam in April voor het eerst de wegenbelasting op de mat vallen en met 225 euro per jaar is dit ook goed te doen.....Eerste beertje gehad bij een lokale garage en met 185 euro weer een jaar klaar......
Alles werkt prima wel wennen de CVT maar eenmaal mee bekent wil je geen andere automaat (denk ik) Zonder problemen dus volgend jaar pas weer een aanvulling.
Niets bijzonders te melden
Inmiddels is de wagen 3,5 jaar oud en dus al 3 jaar in mijn bezit. Wat onder garantie is vervangen heeft te maken met de veiligheid gordel. Er was een sensor die niet goed werkte en aangaf dat er een probleem was. Dit was niet het geval hij werkte prima maar moest wel worden vervangen onder garantie.
Inmiddels wil mijn vrouw geen andere omdat hij zo makkelijk en zo klein is dat hij perfect in de stad is voor haar. Zelf zou is weer iets anders willen maar omdat ik zelf in een Vaneo rij omdat ik daar lekker veel in kwijt kan heb ik niets meer te zeggen over de star. Onkosten zijn er niet echt behalve wat onderhoud en laatst 2 nieuwe banden. In mei voor het eerst een APK maar zal geen bijzonderheden opleveren denk ik. Als ik er mee rij mis ik een cruise controle omdat ik die op de mercedes vaneen wel heb en daardoor veel rustiger rij dan in de star. Zit regelmatig boven de 130 en moet me inhouden anders zou ik nog meer door rijden zo makkelijk is de wagen op de snelweg. Conclusie na 3 jaar rijden, goedkoop, probleemloos, snel maar wel wennen door de cvrt en iets meer lawaai op de snelweg.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Praktijkervaring Mitsubishi Space Star: zo bevalt goedkoopste nieuwe auto

Voor €5.000 zo'n stoere Kia Picanto of toch een andere kleine occasion?

Occasion Test: Mitsubishi Space Star (2015) vs. Peugeot 108 (2014)

Test: Suzuki Celerio vs Space Star vs Peugeot 108

Test: Skoda Citigo - Citroën C1 - Renault Twingo - Hyundai i10 - Mitsubishi Space Star - Kia Picanto - Suzuki Alto
Lezersreacties (1) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.