| Uitvoering | Space Star 1.0 Intense |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand laatst | 6.806 km |
Veel voor weinig
De auto is nu 3 dagen in ons bezit en hebben de eerste grote afstand 440 km afgelegd en ik moet zeggen dat het de verwachtingen overtreft.
Het is natuurlijk geen racemonster en je moet regelmatig in de bak roeren om de vaart er in te houden, ondanks z'n lage koppel is die als je hem goed op toeren houdt niet eens sloom te noemen.
Het geluidsniveau is zelfs laag, zelfs bij 130 kan een normaal gesprek gevoerd worden, het geheel is rammelvrij. Je merkt niet dat je 130 rijdt ondanks dat het een klein ding is. De vering is erg soepel en voelt daarom soms wollig aan vooral in bochten, maar de auto gaat geen rare dingen doen en is voorspelbaar.
De uitrusting van de Intense is overvloedig je kan het niet zo gek bedenken of het is aan boord met uitzondering van een cruise control.
Hij rijdt erg zuinig, op de snelweg continu 120/130 over 440 km een verbruik van boven de 1 op 20 met de climatecontrol aan en dat is voor een auto die nog niet ingereden is erg zuinig. Als je er voor zorgt de ecometer op 3 streepjes te houden lukt het een ander ook, ik probeer er een sport van te maken. Met mijn 1.90 mtr. heb ik een goede zit, alleen de binnenspiegel hangt te laag en belemmerd het zicht voor een deel, als je hem omdraait is het probleem opgelost.
Wordt vervolgd.
vervolg review
Zo we hebben er ongeveer weer 800 km bij gepompt en ik moet zeggen ik krijg steeds meer sympathie voor de kleine Mits.
Ik ben nu gewend aan het lichte motortje en het op tijd terug schakelen gaat automatisch. Hij is absoluut niet lui als je hem maar intrapt, invoegen op de snelweg is geen probleem ook hier geldt als je hem maar intrapt. Wel gaat het verbruik omhoog met al dat gas geven maar ik kan geen enkel ander merk die dat niet doet. De 1 op 25 is gehaald maar heb er echt moeite voor moeten doen, een stadsritje en het werd weer teniet gedaan en rijdt ik weer 1 op 20.
Eindelijk heb ik met mijn lengte de goede zit gevonden dat heb ik altijd als ik een nieuwe/andere auto koop dat duurt ongeveer 2 weken. De voorstoelen geven redelijke steun en ik heb nog een heel stuk vrije ruimte voor de knieen.
De zonneklep voor de bijrijder heeft geen spiegeltje terwijl daar meestal iemand zit die daarvan gebruik wil maken, vreemd!!!
Het geluidsniveau is zelfs goed te noemen je hoort vrij weinig binnen in de auto, wel is er wat windgeruis boven 120 km en hoor je de banden. De automatische ruitenwissers en verlichting werken uitstekend en maken het rijden een stuk aangenamer.
wordt vervolgd
vervolg review
Alweer ruim 400 km er bij gereden. Moet zeggen de auto stelt me niet teleur en voldoet goed. Het lijkt wel of ik er steeds meer plezier in krijg en steeds meer sympathie voor het karretje.
Het linker voorspatbord staat van onderen bij de aanvang van de dorpel een beetje te veel af, zal er even mee terug gaan naar de dealer om het af te laten stellen, lijkt me geen probleem, rechts is het wel goed.
Nu een paar dagen wind meegemaakt en bij het bereiden van de Haringvlietdam waren de windstoten voelbaar maar de auto week niet van zijn koers en klappen opvangen met sturen was niet nodig. Wel was er windgeruis aanwezig maar niet meer of minder dan bij andere auto's.
Het brandstof verbruik is bij normaal gebruik 1 op 20 en dat vind ik voldoende (misschien wordt die nog zuiniger in de zomer)hiermee ben ik tevreden want andere merken beloven het zelfde maar halen het niet.
Het klappen van de achterbank gaat bijzonder gemakkelijk en snel en daarom maak je er ook eerder gebruik van. De radio/usb verbinding maakt geen verbinding met mijn mediaspeler de LG telefoon, in het instructieboekje staat dan ook dat er een Iphone/Ipod op aangesloten moet worden. Heb mijn favoriete muziek naar een Usb stick overgeheveld en aangesloten en dat werkt goed.
vervolg review
Al weer 437 km sinds de laatste review, het gemiddelde gebruik staat op 1 op 20 en de kosten op €8.46/100km daar valt goed mee te leven. Heb veel gereden in de bebouwde kom, als je haast hebt neemt het verbruik behoorlijk toe, het stadswerk liep op naar 1 op 15.5, een dag later minder haast daalde het verbruik weer naar ruim 1 op 20 dat is toch vrij ongebruikelijk in de stad. Dus als ik die ene dag mijn zuinige voet had gebruikt was ik waarschijnlijk uitgekomen op een gemiddelde van 1 op 22. Gaan we de komende tijd uit testen!!!!!!
Het lijkt wel of de motor wat minder rauw klinkt en dat die nog stiller is geworden dan die al was. Het klinkt allemaal vertrouwelijk en degelijk dus met dat gevoel zit je dan ook in de auto.
Invoegen op snelweg is geen probleem, houdt hem flink op toeren en je bent net zo snel of sneller dan het overige verkeer. Ben tot nu toe zeker tevreden over de (kleine/grote) Mits.
wordt vervolgd.
Steeds meer plezier
Al een paar dagen mooi weer en weer een paar km verder. Ben even terug geweest naar de dealer om het afstaande spatbord te laten stellen, na een half uurtje stond de Mits weer voor de deur en werd er door de dealer gevraagd of ze nog wat voor me konden betekenen. Ik moest nee antwoorden want ik wist niets te vinden wat niet deugde, toen ik weg reed zat ik daar over na te denken en kwam tot de conclusie dat ik bij de andere gereden merken (nieuw) altijd wel een paar keer terug moest omdat er technisch wat aan haperde/los zat/rammelde of iets van die aard.
Deze keer heb ik de onder de motorkap gezeten en heb alle niveau's van de vloeistoffen/olien gecontroleerd alles was ok.
Eigenlijk een geinig motorretje om te zien, het klinkt leuk en staat stationair bijna niet te schudden. Binnen merk je niets van een 3 pitter omdat het geluidsniveau erg laag is.
De climate control werkt uitstekend en blaast met gemak het interieur koel, je hoort hem wel in en uitschakelen maar in het vermogen van de motor is niets te merken van verlies.
Heb ook het gas eens goed ingetrapt toen er bij 120 km een bumperklevertje aankwam bij 160 was er geen klevertje meer en heb ik even de teller op 175 km gehad. Zelfs toen viel het geluidsniveau mee en was de auto normaal bestuurbaar. Wel ging het AVG naar beneden dus heb ik het pedaal weer in de normale stand gezet.
Al bij al rijd ik met steeds meer plezier in de Mits en dat komt mede omdat het tanken iedere keer weer op 1 op 20 uitkomt.
wordt vervolgd
Zes weken verder!!!!
De teller staat reeds op 4100 km die ongemerkt voorbij zijn gegaan, wat gaat het snel. De algemene indruk over de kleine Mits is goed. Wat ik echt fijn vindt is dat ik het gevoel heb dat de auto betrouwbaar is, voelt en klinkt. Het torretje onder de kap moet er af en toe echt aan trekken en laat zich dan ook regelmatig van zijn beste kant zien als ik wat sneller wil zijn. Daar bij blijft het verbruik onder de maat en sta ik te gniffelen bij de pomp. Vorige week stond ik in Duitsland te tanken voor nog geen € 1.50 voor het zelfde product in NL € 1.70, was wel even lachen met een gemiddelde van 1 op 20/21. Nu het wat warmer wordt loopt het verbruik terug maar als je de airco aanzet scheelt het weer een kilometer op een liter minder, who cares!!!!!!
Omdat we naar de camping gingen heb ik de achterbank geklapt en heb me verbaasd wat er door de achterklep naar binnen ging aan rotzooi wat we voor het seizoen nodig hebben.
Wel heb ik de afgelopen week last van m'n rug en heb de stoel wat versteld ik hoop niet dat het ligt aan de autostoel (denk het niet) maar ik hou jullie op de hoogte.
Ik denk dat ik de kleine Mits een facelift ga geven vwb het stukje bumper tussen de gril zwart te laten wrappen, het verlengde van de ramen van de achterportieren naar het achterraam zwart door te trekken en zwarte velgen.
OK tot volgende keer dan gaan we het over de techniek hebben.
Een stukje techniek!!
Al weer een paar km gereden, ben nog steeds tevreden en dat zal mede komen door het gemiddelde verbruik van 1:20 Gezien mijn rijstijl zal ik niet zuiniger gaan rijden en ik vind het ook eigenlijk best zo. Geen enkele auto haalt het verbruik uit het boekje en zo ook deze niet maar is in ieder geval zuiniger dan de concurentie die dan ook nog kleiner zijn en minder snel.
Nou heeft de kleine Mits een Mivec motor dat is de merknaam voor wat bij andere merken VVT is (Variabele Klep Timing) Op zich niet zo bijzonder maar door Mitsubishi verfijnd wat dan ook een deel van de zuinigheid voor zijn rekening neemt.
Ik kan niet vaak genoeg zeggen controleer je bandenspanning, het scheelt aanmerkelijk in het verbruik, slijtage en wegligging (veiligheid) De smalle bandjes liggen overigens goed op de weg hebben toch enige souplesse en een acceptabel geluid.
De tijd tot de volgende review kan wel wat langer duren we gaan genieten van de zomer. De verbruiksmonitor wordt wel bijgehouden.

![Mitsubishi Space Star 1.2 80pk Instyle [ Xenon Apple/Android Climate ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59184453/0-f5918a3ae1bbfb5a8cd3a5885133e464.jpg)