Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)

autoreview

Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)
Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)Mitsubishi Pajero Pinin Long Body 1.8 GLX (2001)

Signalement

UitvoeringPajero Pinin Long Body 1.8 GLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf90.000 km
KM-stand laatst100.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nieuwe 2de auto, nieuwe ervaring

 • 90.000 km

Zo, na 2,5 jaar is de C-Klasse vervangen door een Pajaro Pinin LB. Al een tijdje wilde mijn vrouw een hogere zit hebben tov de C-Klasse en ik vond een 4x4 voor bij ons in het heuvelige land (Westerwald) niet onaangebracht. Sinds begin dit jaar waren we dus op zoek naar een 5 zits 4x4.

We hebben verschillende voertuigen proefgereden en vonden uiteindelijk de Pinin LB de aangenaamste. Na al eens een RAV4 te hebben gehad vond ik tijdens de proefrit deze Pinin veel aangenamer rijden. Het is een 1.8 met Vaste 4x4 aandrijving (80% achter 20% voor) welke middels een Visco koppeling geregeld kann worden tot 50% achter 50% voor. Helaas is hier bij Autoweek niks over terug te vinden.

De auto is in een technische goede staat, toch zal ik einige dingen moeten aanpassen/vervangen. De Radio doet het bijvoorbeeld niet. Deze bouw ik uit en wordt vervangen door een moderne radio met Telefoonaansluiting. Verder verwijder ik de laderuimafdekking Buiten dat deze niet mooi is zorgt hij ook voor een relatief lage laderuimte. Verder zal de auto eerdaags een service krijgen om te zorgen dat alle filters etc. weer nieuw zijn, maar dat is iets dat ik standaard doe bij Tweede hands auto´s.

Ps. Dit review zal regelmatig worden geupdate, ik hoop elk half jaar een update te kunnen geven over de ervaringen.

We hebben ervaringen

 • 100.000 km

Even een update van alle ervaringen.

Ik begin bij de negative dingen.
1. Het SRS licht brand onregelmatig. Dit gaat aan en uit naargelang de auto daar zin in heeft. Storinguitlezen heeft geen soelaas gebracht. Ik vermoed ergen een wakkelkontakt of een massa die niet Meer 100% goed is.
2. Het motorkontrole licht gaat net als het SRS aan en uit net naar de zin van de auto. uitlezen gaf aan dat het van de Lambdazonde komt, echter omdat het niet constand is, en de Lambdasonde wel goed lijkt te werken is ook hier het vermoeden een wakkelkontakt.


Dan nu de positieve dingen:
1. De auto rijdt heel erg lekker en ondanks de kompakte afmetingen in binnenruimt voldoet hij daaraan waaraan hij moet voldoen. Het is geen lange afstandsrijder, maar voor de korte ritjes die er mee gemaakt worden prima.
2. De auto is erg fijn in onderhoud, alles is goed te bereiken. tot nu toe was de onderdelen voorziening ook niet verkeerd, prijzen vielen mij ook hier mee.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens