Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Intro Edition (2011)
autoreview
Signalement
Uitvoering | Outlander 2.0 2WD Intro Edition |
---|---|
Versnellingen | 1, Sequentiële Automaat |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
KM-stand bij aanschaf | 12 km |
KM-stand laatst | 7.800 km |
De eerste maand
- 7.800 km
Altijd al een keer een SUV of cross-over willen hebben. Nu ik de luxe had van een keer een nieuwe (lease)auto uit te kiezen het hele marktsegment verkend rond de 30.000 euro aanschaf. In eerste instantie kwamen we uit bij de iets kleinere cross-over. Qashqai, ASX. Conclusie voor ons was dat dit het net niet was. Net te klein om groot te zijn. Verder was voor ons een grote wens om CVT te rijden en geen 4-wielaandrijving (lease technisch voor mij duur).
In de categorie iets groter: Rav4, Qasqhai+2, Sportage ook de ix35 bekeken. De rav4 was achterin klein, en hoe leuk die deur ook is, het leek ons onhandig bij file parkeren. De Qasqhai+2 was nummer 2, maar alleen in een dure uitvoering in cvt te leveren.
De ix35 viel af vanwege grootte, de automaat ging niet lekker (geen CVT) en een elektronisch gaspedaal zonder weerstand. Dat was erg wennen. Sportage en ix35 zijn technisch gelijk, dus ook die viel af. Daarom, niet echt main-stream, de Outlander.
Waarom de Outlander: ruim, de meest SUV-like uitstraling in de markt van cross-overs, 2.0 liter, cvt-2wiel-aandrijving, en de laagste leaseprijs met veel functionaliteiten.
De specs: Intro edition 2.0, pearl White lak, lederen bekleding, stoelverwarming, kenwood DNX 9260 navigatie, CVT, 18 inch LM velgen (zwart gespoten), Bridgestone Blizzak LM25 SUV winterbanden
Laat is ook even de nadeeltjes noemen van de auto:
* het is geen snelheidsmonster. Boven de 120-130 is het een rijdende baksteen en neemt verbruik toe!
* optrekken kan de outlander best, maar ook hier weer tegen een stevig verbruik.
* alles is hard plastic, ook in de ruime!!! kofferbak. Ik was een meer stoffen en zacht plastic gewend bij Nissan. Een luxere uitstraling en minder krasgevoelig.
* icm de kenwood (=Garmin navigatie / Parrot carkit) ben je een klokje op je dashboard kwijt! Heel klein in beeld van de Kenwood, maar niet als je navigeert en aankomsttijd in het venster hebt.
* Stoelen voor zijn wat wankel en bestuurdersstoel is minder verstelbaar (maar zit prima) dan ik was gewend bij Nissan
* initieel verbruik viel mij erg tegen. Maar nu na 2x wintersport en 7.000 kilometer lijkt de Outlander zuiniger te worden. Dus het is nog geen eindoordeel.
* de automatische airco ontwasemt snel! Het vasthouden van een constante temperatuur is minder makkelijk voor de outlander (alsof hij de temperatuur overshoot en gaat bijkoelen of andersom) en specifieke luchtgaten kunnen niet handmatig worden afgesloten. Wel is de luchtstroom en warmte goed naar achteren geleid (mede via uitlaat onder de stoelen).
* 5e deur/ kofferbak is van buitenaf te openen tijdens het rijden (stelen koffertje uit de kofferbak). deuren op slot dus!
De voordelen/ mooie features (die minder breed uitgemolken worden):
* achterbank staat op een rails en is een klein beetje kantelbaar naar achteren (vergelijkbaar met een economy vliegtuigstoel)
* middenarmsteun verschuifbaar naar voren.
* veel soundproofing (wielkasten, bodem,..)
* grote spiegels, automatische lampen en wissers
Verder natuurlijk:
* de ruime kofferbak met tailgate (ideaal bankje om je skischoenen aan te trekken bij de piste!
* goed functionerende CVT met het typisch CVT-trekje: optrekken is veel toeren! Dit geldt ook bij "resume" knopje van de CVT. Als deze indrukt wordt zo snel mogelijk de originele snelheid bereikt.
* Van de 2 dashboard kastjes is er een "gekoeld" via de aircondition.
Het rijgedrag is prima. Het is geen sportief geveerde GTI, maar hij ligt prima op de weg en biedt goed overzicht met de ruime spiegels, hoge zit en ruim glasoppervlak.
- Betrouwbaarheid
- Prestaties
- Comfort
- Kosten
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja
Beoordeel deze review
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid. Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen zal de gemiddelde beoordeling getoond worden.
Lezersreacties (0)
Reageren