Mitsubishi Grandis 2.4 Intense (2007)
Uitvoering | Grandis 2.4 Intense |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
beurt met APK
DE auto is hoofdzakelijk aangeschaft om mijn caravan van 1500 kg. te trekken, en dat doet deze auto voortreffelijk. We hebben nu 3 x de reis naar Spanje gemaakt en de auto bevalt ons prima. Soms hebben we een hoog benzine verbruik maar dat is erg afhankelijk van de wind en de soort weg. Met zware tegenwind, met caravan kan het verbruik oplopen tot 17 liter per 100 km.Echter met wind mee soms 12 liter per 100 km. Bij de eerste beurt had ik aangegeven dat de wisser op het achter raam bij de verkoop verdroogd was. DEze werd als gerantie vervangen. Wel werd er een wisser op het voorraam in rekening gebracht, welke ik niet als beschadigd had ervaren. Bij het banden wisselen waren de wielen zo zwaar vast gezet dat ze met een kruis sleutel niet los te krijgen waren. Een Flinke misser va de verkoop dealer.
Kleine onderhoudsbeurt
De Grandis heeft zijn jaarlijkse beurt gehad. Deze keer een kleine beurt. De afgelopen tijd heeft hij ons meerdere keren naar de Middelandse zee gebracht met de caravan er achter. Dit voorjaar waren we veel bezine kwijt door de harde tegenwind over de Franse A 75. Er ging 17 liter per 100 km. door. Terug met wind mee werd dat 13 liter per 100 km. Bij de beurt werd gekonstateerd dat de voorrem schijven door roest waren aangetast en vervangen moesten worden. Ook de remblokken werden vervangen. Volgens de garage is dat te wijten aan het feit dat de wagen ongeveer 18 maanden in de showroom heeft gestaan. Totale kosten deze keer met kleine beurt: 702 euro