Mitsubishi Grandis 2.4 Intense (2004)
Uitvoering | Grandis 2.4 Intense |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Na 2,5 jaar ellende met mijn vorige auto (renault laguna gt) heb ik zeer veel reviews gelezen op deze site bij het maken van een keuze voor een betrouwbare auto. Om iets terug te doen zal ik eens bij gaan houden hoe deze bevalt.
Met 3 kinderen is een auto met een beetje meer ruimte dan gemiddeld geen overbodige luxe. Lang op zoek geweest, en met name door mijn vorige ervaring met Renault was betrouwbaarheid een heet hangijzer.
Ruimte & Comfort:
Wat betreft ruimte geen gebrek in deze auto. Omdat al m'n kinderen nog een zitje nodig hebben was het even zoeken naar een auto waarin er 3 zitjes naast elkaar kunnen. Geen probleem met de Grandis. Voorin bevallen de stoelen goed, ze zijn een beetje zacht, maar ik vind dat juist wel lekker zitten.
Het is voor mij m'n eerste auto met automaat, wat het verschil in comfort (renault was toch wel wat stiller en luxer dan deze) ruimschoots goed maakt. Het is helaas in dit land meer filerijden dan door-rijden, wat maakt dat de automaat door mij zeer op prijs wordt gesteld.
Iets minder luxe dan Renault maar zeker niet goedkoop van binnen. De instrumenten zien er niet uit als de laatste stand van de techniek, maar ik ga er vanuit dat dat een kleine prijs is voor een hogere betrouwbaarheid.
Buiten dit is de auto van binnen toch net anders dan anderen, niet saai, ruimtelijk, eenvoudig maar toch best luxe.
Enige grote misser vind ik het navigatiescherm, deze reflecteert irritant de zon wat naar mijn idee het scherm bijna onbruikbaar maakt. Gelukkig maak ik geen gebruik van navigatie, dus voor mij geen probleem.
Tot zover mijn eerste indruk, hoop dat het volgende bericht net zo positief is.
Kan nog niet echt een waardering geven omdat ik er nog niet genoeg in gereden heb, dus voor nu maar even alles in het midden gelaten.
Inmiddels een paar maanden verder en dus tijd om mijn verslag aan te vullen.
Autoradio/navigatie:
Heb al vrij snel de radio eruit gehaald en hiervoor in de plek een nieuwe JVC erin gezet met ipod ondersteuning. De ipod ligt nu verborgen in het vak bovenop, verbonden met de autoradio zonder dat de kabels & ipod zelf in het zicht liggen. Het vermogen van de speakers bevalt zeer goed, kan voor mijn smaak hard genoeg, waarbij ook bij het hard afspelen van muziek geen vervorming is te bespeuren. Jammer dat het navigatiescherm hierdoor volledig overbodig is geworden, moet nog eens kijken of ik dit eruit kan halen en hiervoor een opbergvakje (oid) in de plaats kan doen.
Stoelen/indeling/comfort:
De stoelen bevallen prima, en geven ook bij langere afstanden redelijk comfort. Door de verhoogde zit is het erin zetten en eruit halen van kleine kinderen echt een genot. Het wijzigen van de indeling van de zitplaatsen (zitrijen naar voren/achtern) en het gebruik van de achterste 2 stoelen werkt echt super.
Motorisch/vermogen/geluid e.d.:
De auto heeft genoeg vermogen, alleen vond ik de automaat in de bergen soms net iets te traag voor z'n 170pk.
Had 'm, vooral in de bergen toch iets pittiger verwacht. Als je wil accelereren van bijvoorbeeld 100 naar 130 heuvel op, dan moet hij met 4 personen en bagage echt flink werken; er moet dan flink gas worden gegeven, zelfs tot het punt dat de automaat even terug moet schakelen. Zodra de gewenste snelheid is bereikt, en de cruise control weer aan gaat, lijkt de motor dit beter te verwerken, al heb ik het wel een paar keer meegemaakt dat hij heuvel op toch iets langzamer gaat (130 -> 110) terwijl de cruise control aan stond! Dit vind ik echt verrassend aangezien 170 pk toch echt ruim voldoende zou moeten zijn.
Het geluid boven de 110 valt me ook iets tegen, je moet redelijk je stem verheffen om er zeker van te zijn dat ook de mensen achterin verstaan wat je zegt. Het is niet onoverkomelijk, maar dit heeft me wel verrast.
Buiten dit rijd hij verder prima, een beetje lui, maar dat vind ik niet heel bezwaarlijk gezien de omvang en gewicht van deze auto. Overigens ben ik verbaasd over hoe weinig deze auto te lijden heeft van zijwind. Heb hier nog niet 1 keer wat van gemerkt.
Verbruik:
Op lange stukke haal ik soms 1 op 11, maar het merendeel wat ik rij òf korte stukjes, òf file rijden, en daar gaat het vrij stabiel richting de 1 op 10.
Over het algemeen zeer tevreden met de auto, nog geen rammeltje gehoord, geen enkel probleem met de auto gehad op wat voor manier dan ook, en dat is best wennen na mijn vorige auto:)
Wil 'm dit jaar nog een grote beurt geven, hierna zal ik m'n review weer aanvullen.
1e grote beurt
Deze week heeft de Grandis zijn eerste grote beurt gehad. Alleen bougies zijn vervangen omdat dat bij 90k moet, verder geen bijzonderheden.
geen bijzonderheden.. klinkt saai, maar o zo lekker. Een auto die het gewoon doet, en het blijft doen..
Dat is wat het is voor ons nu, een fijne, ruime auto, die het gewoon altijd doet.