Mitsubishi Grandis 2.4 Insport (2007)
Uitvoering | Grandis 2.4 Insport |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
na een jaar
Vorig jaar deze Grandis gekocht ter vervanging van Zafira A.
Ruimte hebben we nodig met 4 kinderen; we rijden vaak snelweg.
Ook gekeken naar: Zafira B (niks groter van binnen dan Zafira A, wel zwaarder, roest!), Mazda 5 (te klein van binnen), Multipla (worden te oud), Sharan (2 literbenzine houdt niet over + losse stoelen).
Na de aanschaf de volgende mankementen:
2 maal een vast zittende remklauw; eerst rechtsvoor (garantie), tweede keer linksvoor (300 euro reparatie).
Garage heeft remklauwen gereviseerd.
lampje koplamp rechtsvoor stuk; zelf vervangen (lastig om erbij te komen!)
verlichting nummerplaat achter losgeschoten; zelf terug gezet, was niet stuk.
Pluspunten van deze auto:
krachtige motor die relatief zuinig is (1 op 11,5)
ruim en flexibel interieur
ruimte op de derde zitrij
goede kachel en airco
functionele bediening
goed afwerking; in het interieur zie je de km stand er niet vanaf
minpunten
Roest op motorkap door steenslag
Stoelen voorin zijn matig verstelbaar; idem stuurwiel, de armleuningen aan de voorstoelen zitten te hoog
lawaaiige banden (Yokohama)
motorlawaai bij hogere toerentallen
Grandis moet binnenkort naar de werkplaats voor o.a. nieuwe distributieriem en nieuwe banden. Dus dat gaat even wat kosten. Maar: ik heb het idee dat deze wagen me niet snel zal laten staan + mobiliteit voor 6 personen kost gewoon geld
Iemand een tip voor banden die wat stiller zijn?
Na twee jaar
vorig jaar groot onderhoud: distributie, 4 banden (Landsail bevalt prima), bougies, remblokken achter. Het enige wat stuk was: de handremkabel. Rest allemaal slijtage.
Dit jaar weer onderhoudsbeurt + APK na 15000 probleemloze kilometers. Twee stofhoezen stuk, remklauw achter vast, stukjes remleiding getectyleerd, nieuwe wisserbladen.
Dus geen grote problemen, we hopen deze auto nog een paar jaar te houden. Hij is erg funtioneel en betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor de garage (Ter Veld in Grijpskerk).
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort3
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Op zoek naar een zevenzitter voor maximaal 10.000 euro

Mitsubishi Grandis 2.4-16V – 2005 – 420.341 km - Klokje Rond

Occasion Test: Opel Zafira (2010) - Mitsubishi Grandis (2010)

Mitsubishi Grandis 2.0 Di-D Intense (2006)

Test: Ford S-Max 2.0 16v - Mitsubishi Grandis 2.4- Mercedes-Benz B 200