Mitsubishi Grandis 2.4 Instyle (2006)

Mitsubishi Grandis
Mitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi GrandisMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieurMitsubishi Grandis - interieur

UitvoeringGrandis 2.4 Instyle
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2016

Afscheid

Zie vorig verhaal

Alles kan altijd mee!

Ik heb 8 jaar met onze Mitsubishi gereden van van 225k km tot ruim 400k km. Auto gekocht omdat we 3 kinderen hebben, en vorige auto (een Volvo 940) groeide niet mee met de kinderen. Extra zitrij en een enorme bagageruimte zijn in de Grandis fantastisch. Ook rijd hij altijd heel stabiel en makkelijk, ook op het laatst toen hij al meer dan 400k km gelopen had.
Vakanties met deze auto waren een verademing: geen geruzie meer op de achterbank, omdat iedereen zijn eigen "space" had. Ook verhuizingen, en grote spullen ophalen: geen probleem (ik herinner me een nieuwe boxspring bij IKEA, die in 1 keer mee kon).

Kosten zijn redelijk: Aanschaf (€4000) en onderhoud is goed te doen (duurste was een katalysator, en achterwielophanging), maar het verbruik van gemiddeld (over 8 jaar) 1:9.3 is wel hoog. Toen er weer onderhoud aan kwam, (o.a. distributieriem, en remmen), was het tijd om verder te gaan kijken. 1 kind is het huis inmiddels uit, en nr 2 staat op het punt dat te doen, en dan is die ruimte niet per se meer nodig. (al gaan we van de zomer wel weer met 5 man rond rijden) Dus onze Grandis verkocht en een Kia Niro gekocht: ook betrouwbaar (hoop ik) en met een verbruik van 1:18 tot nu toe gemiddeld. Dat scheelt ons bijna €2000 per jaar aan benzine, en dan kan je dus een, in aanschaf, duurdere auto kopen.