Mitsubishi Carisma 1.8 GDI L (1998)
Uitvoering | Carisma 1.8 GDI L |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik heb deze auto niet gekocht omdat ik persé een Carisma wilde. Ik was op zoek naar een ruime gezinsauto i.v.m. toekomstplannan. Zag hem staan bij mijn vaste adres (geen Mits dealer), niet te duur en met een goede inruil op de 323, verkocht.
Ruime auto, zeer ruim, op vakantie kan alles mee en dan is er bij wijze van spreken nog ruimte voor de breedbeeld tv.
Beloofde zuinigheid? Een weekje Sauerland inclusief een retourtje duitse autobahn (zoef zoef maar ook een half uur in de file), bergje op bergje af: 1 op 14.
Over bergje op gesproken, even een tandje terug (soms niet eens nodig) en de motor sleurt je zo tegen de helling op. En over de autobaan gesproken. Het is een prima ’zoefer’ maar precies 120 blijven rijden lijkt een onmogelijk opgave. Dan zit hij precies op het schakelpunt tussen zuinige en normale afstelling.
Dit is duidelijk te zien op de verbruikersmeter. Ondanks dat je je rechtervoet strak houdt krijg je een duwtje in de rug, het verbruik gaat met een halve liter omhoog, en je rijdt 125. Je laat iets gas los, snelheid zakt tot 120, je geeft weer iets gas bij en er gebeurt niets. Pas als de motor uit de zuinige stand komt reageert hij weer. Je went er aan maar 100 % relaxt rijden is het niet.
Als je echter uit de buurt blijft van die 120 (+/- 3000 tpm.) is het wel 100 %. 60 km/h in z"n 5 geen probleem, 190 km/h, hij blijft betrouwbaar aanvoelen.
Geen
Misschien toch wel. Ik ben op dit moment op zoek naar een kleinere auto (toekomst plannen zijn gewijzigd) en wil deze dus verkopen of inruilen. En dan merk je wat het voor gevolgen heeft als de pers een auto omschrijft als ’saai’.
Geen enkele reactie op advertenties en nogal lage inruilbiedingen van verschillende garages. Terwijl ik deze auto qua betrouwbaarheid zonder enige twijfel tussen de Toyota"s en Mazda"s durf te zetten