MG 4 Long Range Luxury (2023) #3
Uitvoering | 4 Long Range Luxury |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Tevreden over prijs/kwaliteit
Na de MG ZS, nu de 4. Ik mis de hoge(re) instap, maar verder een flinke verbetering qua weggedrag en zitcomfort. De auto is veel stabieler en wegligging een stuk beter (achterwielaandrijving en lager). Besturing is daardoor ook prettiger. Ruimte is zowel voor- als achterin meer dan voldoende. Multimediasysteem ook bij deze MG traag en onhandig/onoverzichtelijk (vergen elke keer opnieuw veel handelingen). Verwarming en airco traag en lastig om de juiste temperatuur te vinden. I.t.t. de ZS navigatie alleen in Engels. Erg onhandig! Gelukkig draait Apple Carplay. Het ontbreken van een achterruitwisser blijkt in de praktijk geen probleem. Vering en demping comfortabel, doch niet week. Geluidsisolatie goed, alleen veel windgeruis bij de spiegels(?) Prettig zijn de stoel- en stuurverwarming en het draadloos opladen van je Iphone. 360 graden camera erg handig bij het inparkeren. Zicht rondom is goed, zicht door achterruit matig. Het starten door het rempedaal in te trappen en het gegeven dat de elektromotor pas uitgaat als je de auto vergrendelt is wel even wennen en vind ik persoonlijk niet prettig. Als iemand even in de auto moet wachten blijft de elektromotor dus draaien. De (nood) hulpsystemen werken nog net zo irritant als in de ZS, maar zijn we inmiddels gewend en anticiperen wij op. Actieradius komt in de buurt van fabrieksopgave. In gunstige omstandigheden +/- 435 km, in ongunstige rond de 400 km. Al met al, ondanks de minpunten vinden wij het, gezien de prijs en het totaalplaatje, een fijne auto.