Mercedes-Benz S 400 CDI (2003)

Mercedes-Benz S-klasse
Mercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasse - interieurMercedes-Benz S-klasse - interieurMercedes-Benz S-klasse - interieur

UitvoeringS 400 CDI
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2014

Problemen

Nadat ik deze auto had gekocht bij BCS autogroep (Zie mijn review over Dealers)
Had ik veel problemen met deze auto, veel dingen moeten vervangen.

Maar het gaat erom dat de auto nu weer in goede staat is.
Ik moet eerlijk bekennen dat de auto subliem rijdt en schakelt. opties zijn ook te veel om op te noemen, stoelverwarming, electrische verstelbare stoelen, kortom alles zit erop en eraan, en alles werkt naar behoren.
enig minpuntje vind ik het verbruik in de stad.
dan zuigt hij wel een beetje teveel.
1 op 8 is dan meer regel dan uitzondering.
en de wegenbelasting is een beetje duur.
maar dan heb je wel een dikke bak voor de deur.

Op de lange afstanden is hij wel redelijk zuinig, dan kan ik wel ruim 900 km met een tank doen.
dan heb ik het over mijn rijstijl, 120 km/h / 140 km/h.

Geluid in de sklasse is wel redelijk, had bose verwacht, maar dit zijn orginele boxen, orginele subwoofer.

Auto is met zijn gewicht van ruim 2000 kg, redelijk snel te noemen.
ok een 4 liter V8 wilt ook wel vooruit, maar het is een diesel, en moet eerlijk toegeven hij schakelt een stuk subliemer, dan een benzine variant.
Omdat ik ook in een benzine versie heb gereden.
Dit is natuurlijk een lage toeren auto, en daarom is er alles aan gedaan om binenn in de auto lekker stil te krijgen.
Mijn auto heeft ook nog de optie, om lekker languit te gaan liggen, heb de verlengde versie.

Al met al ben ik wel tevreden met de auto zoals hij nu is, enige wat ik zou willen, zijn mooie sportuitlaatjes eronder voor de looks.
AMG pijpjes of iets dergelijks.
kwa geluid vind ik hem goed zo.
hoef geen brabus geluid ofzo eronder te hebben dat gaat op een gegeven moment storen, en siert de auto ook niet.
lekker orgineel houden is het beste wat er is.
Enig minpuntje is het comnmand systeem.
alles is nog met CD.
Jammer genoeg GEEN DVD.

Dus het huidige command wil ik eruit hebben en een DVD command erin plaatsen, zodat je ook lekker een dvdtje onderweg kunt bekijken.

Goede fijne tot nu toe betrouwbare auto.

7,0