Mercedes-Benz C 320 CDI Estate Avantgarde (2009) #2

Mercedes-Benz C 320 CDI Estate Avantgarde (2009)

UitvoeringC 320 CDI Estate Avantgarde
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2019

S204 Genieten boven verwachting

Vorig jaar mijn S203 ingeruild voor een S211 (E-klasse Estate) E-220 van 2008. We wilden wat groter, maar in garantieperiode teveel mankementen en konden auto omruilen.
Omdat mijn S203 een C270 was met 5 cilinders was ie lekker vlot. We waren verwend met die 5 cilinder dat de E-klasse met 4 cilinders tegenviel. Een geluk bij een ongeluk dus dat we die konden omruilen. We hadden in principe maar 1 wens en dat was een 6 cilinder minimaal een C-320 of E320 station.
Na weken gewacht te hebben kregen wij telefoon van de garage dat ie dit voertuig binnengekregen had. De volgende dag hadden we proefgereden en we vonden deze perfect. Lekker snel en als een blok op de weg. Top!
Financieel werden we het redelijk vlot eens, nu een maand in ons bezit en bevalt ons prima. Natuurlijk leveren we flink in vergeleken met de e-klasse maar dat nemen we voor lief. De E-klasse hadden we al liefkozend "lomperd"genoemd omdat ie zo lomp aanvoelde op de weg. Voor de C moeten we nog wat verzinnen.

Verbruik valt niet tegen, we waren al wel wat gewoon met onze oude C-klasse. Met het koude weer in de winter zal ie wat meer verbruiken mede ook omdat ie 7 versnellingen heeft (automaat) zal ie ook meer lusten omdat we redelijke korte stukjes rijden. Voor ons tot nu toe boven verwachting hartstikke tevreden.

Mijn vorige wagens:
S202 C220 CDI Esprit Bj2000
S203 C270 CDI Avantgarde Bj2005
S211 E220 CDI Avantgarde Bj2008

Ik rijd nu:
S204 C320 CDI Avantgarde Bj2009
W415 Mercedes Citan Bj2017

1 jaar in bezit

inmiddels 1 jaar in bezit. geweldig lekkere vlotte 6 cilinder. dit jaar ermee op vakantie geweest en lekker vlot op de autobahn. wordt niet moe achter het stuur en is lekker rijden op lange stukken. Op de lange stukken is een verbruik van 1:16 mogelijk. Nu het winter wordt en dus flink kouder dan in de zomer neemt het verbruik ook flink toe. echte lange stukken worden er niet gereden ivm corona en mijn vrouw heeft de auto slechts 3a4 dagen in de week nodig met stukjes van 25km naar het werk toe. Tot op heden geen bijzonderheden te melden.
Afgelopen zomer alleen de stabilisator-stangen voor vervangen en remschijven/blokken achter en parkeerrem vervangen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse