| Uitvoering | C 280 Estate Elegance |
| Bouwjaar | 2008 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand laatst | 261.000 km |
Update April 2026 – 261000 km
Een update van het review van deze C280. Misschien zijn er wel lezers die al wel eens een review hebben gelezen van deze Mercedes want die post ik al meer dan 10 jaar. Recent is hij overgegaan naar een nieuwe eigenaar nadat ik er 18 jaar mee heb gereden. Ik sluit de reviews hier mee af en haal hem binnenkort off-line. Deze auto was een mooie kandidaat geweest voor klokje rond, maar daarvoor niet genoeg kilometers. Met een benzine 6-cilinder rijd je nou eenmaal geen hoog jaarkilometrage. Maar bij een keuring had hij goed gescoord. Nu mag de volgende eigenaar er nog jaren plezier van hebben. Vooral de motor in combinatie met de automaat maakte het een hele fijne auto. Zeer soepel wegrijden en schakelen, mooi geluid, zeker bij vlot accelereren, dat krijg je niet meer terug. Ben op stap geweest voor een opvolger en dat moest wel weer een Benz worden. Bij het proefrijden merkte ik snel dat een 4-cilinder best wel een stap terug is. Daarbij reed ik met een elektrische auto waar ik mee op stap ging voor het proefrijden met interessante gebruikte auto’s. Dan wordt het verschil tussen elektrisch en een verbrandingsmotor wel heel sterk voelbaar: elektrisch is helemaal stil, erg snel, veel koppel, volledig vloeiend rijden, geen motor die aanspringt met een start-stop systeem en geen schakelmomenten. Daarom de nieuwe CLA-station eens goed bekeken. Is wel een maatje kleiner maar de binnenruimte viel toch ook best mee, vergeleken met de C280. Zodra de CLA geleverd is en er wat kilometer ervaring mee heb zal ik daar een review van starten.
Wat getallen voor de statistici: De auto nieuw gekocht in 2008 en 18 jaar mee gereden, 261000 kilometer. Gemiddeld verbruik 1 op 11,6 km, dat is dan 22489 liter in totaal getankt. Een 4-cilinder was wel zuiniger geweest maar geen moment spijt gehad. Een 3-liter 6 cilinder loopt gewoon super, rustig en snel rijden, altijd goed. Kosten onderhoud en banden all-in over deze kilometers was 10343 euro. Naast onderhoud geen reparatie kosten gehad, op een keer een thermostaat na, en een accu vervangen en natuurlijk banden. Maar geen remmen. Inclusief afschrijving, verzekering en motorrijtuigenbelasting, all-in kosten per kilometer 50 eurocent. Dat is laag voor een auto als deze.

Lezersreacties (4) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.