Mercedes-Benz C 220 d Estate (2016)

Mercedes C-klasse Estate
Mercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse Estate

UitvoeringC 220 d Estate
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

weekje om, eerste indruk

Een tijdje geleden had ik besloten om een nieuwe auto aan te schaffen. Het was voor mij vrij zeker dat dit een Duitser ging worden. De Bmw drie serie beviel mij van binnen niet, naar mijn mening niet goed genoed afgewerkt, alhoewel de rijeiegenschappen natuurlijk weinig te wensen over laten. De Audi a4, lijkt mij teveel op zijn voorganger en na ooit een slechte ervaring met Audi en garantie zien z mij hier niet meer terug. Passat, saaie auto, wel degelijk maar maandelijks nauwelijks goedkoper dan de mercedes. De Volkswagen verkoper beweerde dat een C klasse te vergelijken was met een Golf???? nou ja snel weg hier em snel een super deal gemaakt bij Mercedes.

Nu een weekje in het bezit van een C220 T Model. Automaat.
kleur wit, night pakket (alles zwart, Avantgarde in en exterieur, Buisiness Plus pakket.

Auto staat op Duitse platen daar ik ook in Duitsland woon.

Na hiervoor twee 120.000 Km in een Citroen gereden te hebben is dit natuurlijk een wereld van verschil. Alles oogt erg degelijk en ik alhoewel ik nooit een mercedes fan was, is dit naar mijn mening een erg mooie auto (voor interieur)

Auto staat op winterbanden (vroeg ik naar bij aflevering) heb wel spijt dat ik hier voor de goedkoopste oplossing ben gegaan (16 inch lichtmetaal). Optisch wel ok, maar 17 inch en groter is wel een must op deze auto. Maar goed dan heb ik iets om naar uit te kijken in het voorjaar als de zomerbanden eronder komen.

Wat mij opvalt is dat de navigatie erg lang nodig heeft om op te starten en ook de route te vinden. Hij stuurt mij momenteel over routes die mijn Citroen voorheen niet gebruikte. Welicht kan ik dit nog fijnstellen want naar mijn mening zijn deze absoluut niet logisch. En zaosl vermeld is het systeem erg traag, minpuntje ...

De rij eigenschappen zij natuurlijk erg goed en comfortabel te noemen. Moet het snel gaan dan kan dat maar in combi met de automaat ga ik in elk geval rustiger rijden. Alhoewel je premium rijdt maakt de wagen bij hogere toeren best veel lawaai..jammer dit...

De stoelen zitten erg fijn en zijn veelzijdig elektronisch verstelbaar... pluspunt.

Wat ik vreemd vind is dat de stoelverwarming na een paar minuten een standje terug gaat en na twaalf minuten zelfs helemaal uit is...Mijn vriendin( bmw rijdster van het eerste uur) kan hier al helemal niet aan wennen. Ook de PDC maakt wel heel laat alarm... te laat bijna, gelukkig heb ik nog een camera aan boord die zijn werk wel goed doet trouwens.

Daar ik behoorlijk wat kilometers maak zal ik weer snel een update plaatsen. Maar de eerste indrukken zijn positief.

Na een half jaartje verder te zijn maar eens een update over mijn bevinding.

Tot nu toe geen enkel piepje kraakje of mankement gehad. Wat een verademing na twee jaar citroen gereden te hebben.

Opm. Ik heb nog de 7 bak ipv 9 versn.

Top: comfort en degelijkheid.

Min: wat een verschrikkelijk navigatie systeem zeg....
Dit hoort absoluut niet thuis in een auto zoals deze. Veel te langzaam echt veel te langzaam. Jammer dit wanr dit moet toch simpel beter kunnen.

De.automaat is me af en toe te langzaam en heeft wat bedenktijd nodig. Gebruik zowat altijd de c stand.

Auto staat nu op 17 inch glanzgedraaide velgen die behoren tot avantgaede icm night paket. Voor mij de perfekte kombi uit comfort en looks. Rolt beter ad en ligt duidelijk beter in se bocht dan op winterbanden.

Ik heb spijt dat ik geen metallic lak gekozen heb. De witte lakw wordr vrij snel dof en ik ben geen poetser...

Het verbruik ligt nu op 6.5 ltr..is best ok gezien er flink wat kilometers in steden tussen zitten en ik ool af en toe gebruik maak van de topsnelheid in duitsland. Indien ik in nederland rijd ligt het verbruik rond de 5.2 ltr. Heel netjes toch.

Kortom tot nu toe een uiterst fijne dienstwagen voor mij waar ik graag achter het stuur kruip en het einde van de dag vrij relaxed ben.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse