Mercedes-Benz C 220 CDI Estate Elegance (2009) #2
Uitvoering | C 220 CDI Estate Elegance |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Kwaliteit
Deze 220 CDI estate gekocht in 2018 met een stand van circa 194000 km op de teller. Auto gekocht bij Broekhuis Epe en verder altijd dealer onderhouden geweest. Momenteel er circa 275.000 km op de teller. Ik vind het door de bank genomen en boven verwachting een fantastische reisauto met veel nuttige accessoires. Het bedieningsgemak (alle hendels links) de enorme fijne automaat maakt dat het een fantastische reisauto is die bovendien ook zeer geschikt voor rijden in de stad. Toen ik de Mercedes kocht had ik verschillende tests en reviews gelezen. Daar was ik blij mee, want in mijn verlengde garantie tijd reageerde de motor ineens niet meer op de sleutels. Ik kon geen contact maken. Dit euvel werd zeer snel door Broekhuis Epe bij Mercedes Wensink onder garantie verholpen. Een duur geintje, ik weet helaas niet meer hoeveel. Waarom destijds de keuze voor een Mercedes CDI. Het was eigenlijk geen bewuste keuze. In die tijd reed ik al een jaar of zeven met een Volvo XC70 D5 AWD uit 2005 met 163 PK, waar achteraf een roetfilter in was geplaatst. De roet-tax deed haar intrede. Als de roet-tax er niet was gekomen had ik denk ik nog steeds in deze fijne XC70 gereden. Deze XC70 kon ik toen goed verkopen en moest heel snel op zoek naar een andere betrouwbaar en fijn rijdende auto en zag toen bij Broekhuis Epe een Mercedes 220 CDI in nieuwstaat staan. Omdat diesel uit de gratie aan het geraken was viel de prijs mij mee. Mooie deal met een jaar garantie op alle onderdelen geregeld. In die periode vond ik geen geschikte en interessant geprijsde XC70. Waren schreeuwend duur, vandaar dat de keuze op een veel goedkopere auto viel en dat was deze Mercedes 220 CDI elegance uit 2009. Waar ik de afgelopen jaren wel last van heb gehad zijn de kleine vervelende storingen die zichtbaar worden op je dashboard. Vervelend maar eigenlijk ook weer (te) nuttig. Waar ik momenteel last van heb is dat de achterdeur niet meer automatisch sluit. Die moet ik altijd handmatig sluiten nadat ik de auto automatisch heb gesloten. Verder ben ik zeer positief gestemd over het rijgedrag, de strakheid, de mogelijkheid van af-vering in standje Comfortabel of Sportief. Heel fijn is de tempomaat die zelfs afremt wanneer je een heuvel af rijdt. Blijft nagenoeg dezelfde snelheid aanhouden. In de zomerse perioden haal ik zeker 1:15 en 1:16 en in de winter 1:14 en 1:15. Dat vind ik geweldig. (zeker vergeleken met mijn vorige auto) Ondanks het feit dat ik vanaf mijn 20e altijd Volvo's heb gereden, t.w. twee 240, een V70 en een XC70 die ik zeker een jaar of 10 op mijn naam had staan, de Mercedes het lekkerste rijdt. Althans dat vind ik en ook mijn echtgenote. We rijden ongeveer 22.000 km per jaar en houden van lekker dieselen .Vanaf het begin heb ik een onderhoudscontract afgesloten bij Mercedes Wensink en je kan aan alles merken dat de auto in topconditie is. Mijn doel is om deze diesel helemaal af te rijden.
Door de roet-tax ben ik van "geloof" veranderd en dat pakte niet verkeerd uit.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 180 CGI BE.BnsCl.Av. CLIMATE TREKHAAK APK 3-26 BJ 2013 !!!
- 2011

Mercedes-Benz Coupé 180 Garantie Elek Stoelen Stoelverwarming Navi Cruise Led Clima Rijklaar
- 2011

Mercedes-Benz C-klasse 180 CGI BlueEFFICIENCY Business Class Avantgarde Volledig dealeronderhouden van de 1e eigenaar