Mercedes-Benz C 220 CDI BlueEFFICIENCY Estate Avantgarde (2010)
Uitvoering | C 220 CDI BlueEFFICIENCY Estate Avantgarde |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Van Skoda naar Mercedes C220cdi
Eerste indruk.
na 4.5 jaar toch afscheid genomen van mijn Skoda Octavia 2006.
Ik wilde best graag de nieuwe Skoda maar ga geen 30000 voor een auto neer tellen zeker niet nieuw omdat dan de afschrijving gigantisch is. Gelukkig was er wel een Belgische meneer die zijn Mercedes nieuw heeft gekocht in 2010 met genoeg opties.
ik hoor je denken je hebt die nieuwe Octavia ook wel voor minder maar wil geen 1.6. nu mijn eerste indruk.
+ contour stoelen (zitten heerlijk)
+ navigatie
+ Tempomat ( super fijne cruise control)
en de rest alles van de avantgarde uitvoering.
Ik ben nu met de eerste tank bezig zit op de helft en heb al 600 kilometer gereden. Ik rij voornamelijk snelweg elke dag 100 kilometer snelweg.
Qua comfort en rijeigenschappen wel vergelijkbaar met mijn vorige A4. alleen is dit een blue efficiency en dat merk je :) met de kilometers die ik nu heb gereden was da tank van de Audi al leeg geweest en ik denk dat qua verbruik de benz niet onder gaat doen voor mijn Skoda ik vermoed zelfs dat deze nog zuiniger is, ondanks dat de benz 170 pk heeft.
De boordcomputer - navigatie en het bleutooth gedeelte werkt zeer intuïtief.
Als je logisch denkt dan heb je geen boekje nodig. Je selecteerd met 1 knop wat je wil bedienen cd bleutooth telefoon of navigatie. Vervolgens kun je met de joystick door het menu bladeren en bevestigen wat je wilt hebben door te klikken. Kinder spel
Wat wel een groot verschil is ten opzichte van de Skoda zijn de opberg mogelijkheden. Die heeft Skoda meer. (maar dan zeul je automatisch ook meer spullen mee)
Het geluid van de motor vind ik totaal niet storend en ook rij geluiden zijn nihil.
wat ook wel even wennen is is de voetrem. maar ik denk dat als je er eenmaal aan gewend bent dat het dan wel fijn is.
Nu eerst eens wat kilometers gaan maken en dan zal ik meer van mijn ervaring delen. Nu eerst lekker cruisen.
Opmerking heb bij betrouwbaarheid en gebruikskosten voldoende ingevuld omdat ik dat nog moet ervaren.
Zomerbandjes met de nieuwe velgen
Zo nu 7000 kilometer verder een mooi setje velgen kunnen bemachtigen. Was op zoek naar de AMG velg : een ster. Blijkbaar zijn die er alleen voor de E Klasse. Tevens moet ik zeggen dat de originele E klasse velg nieuw erg prijzig zijn. Desondanks ben ik blij dat de dealer nog een mooi setje had liggen met goede Dunlop banden. Nadat we het eens waren over de prijs en het aanbod om ze om te leggen was de deal rond. Afgelopen dinsdag dus naar de dealer. Ik ben keurig ontvangen met koffie en in de tussentijd hebben ze de banden omgelegd. Tijdens het omleggen heeft een verkoper nog even mijn auto door het systeem gehaald. Gelukkig werd er bevestigd dat de kilometers kloppen en dat de auto altijd netjes zijn onderhoud heeft gehad. Dat is weer even extra mooi mee genomen. Met de nieuwe set lever ik gelukkig niet in wat betreft het comfort. Al met al zeer tevreden.
Wat kun je nu na die 7000 kilometer nog meer zeggen? Het verbruik van de Benz vind ik zeer acceptabel. Ik rij elke dag minimaal 100 kilometer woon/werk. ik ben niet meer zo een links rijder maar relaxed op de rechterbaan op de tempo mat is veel beter voor mijn humeur. Daardoor heb ik de laatste 4 keer telkens 1000kilometer kunnen rijden op 1 tank. Helemaal leeg is die dan nog niet maar 58 a 60 liter gaan er dan weer in.
Het comfort: Is gewoon top!! De stoelen zitten heerlijk en als je er af en toe wat lucht in pomp voelt het nog lekkerder.
Het geluid: hier heb ik als enigste tot nu toe wel een puntje van kritiek. Ik vind voor een auto van dit niveau het wel jammer het suizen bij de deur rubber. vanaf 120 km per uur vind ik dit toch wel storend. je lost het simpelweg op door de volume van je radio wat harder te zetten maar dat is wel jammer.
Ik ga nu weer genieten van de auto en als ik weer wat kilometers heb gemaakt zal ik mijn ervaringen weer delen.
Dag Mercedes
Na 3 jaar trouwe dienst de C220 verkocht. Weinig problemen gehad met de Mercedes maar wilde graag weer wat anders. In die 3 jaar heeft de auto zich echt wel bewezen als een fijne zuinige comfortabele reisauto. Nu eens een BMW proberen :)