Mercedes-Benz C 180 Estate Ambition (2015) #2
Uitvoering | C 180 Estate Ambition |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
De eerste 4000 km zit er weer op
Na een tijdje gezocht te hebben naar een familieauto uitgekomen bij de Mercedes C180. Waarom deze keuze? Andere auto's konden mij weinig beroeren, de V60 vond ik wat beperkt in bagageruimte en de nieuwe Guilia is een sedan en niet binnenkort als estate te verkrijgen.
De auto zit bomvol opties en dat maakte de keuze voor deze auto een stuk makkelijker.
De motorisering van de c180 is een 1600cc 156pk zware motor. Ruim voldoende voor het nederlands maar ook duitse verkeer. Komt vlot mee op de bijvoorbeeld de autobahn. Ik heb ook gereden met de 184pk sterke C200 maar qua motor vond ik deze onrustiger en minder fijn optrekken. In snelheid merkte ik verder ook weinig verschil van de extra pk's.
Een paar dagen nadat ik de auto opgehaald heb bij de dealer zijn we vertrokken voor een roadtrip door Duitsland en Luxemburg. Hierdoor vlogen de kilometers erbij.
De auto zelf: is fantastisch, comfort is optimaal en de hulpmiddelen werken allemaal goed.
Ik rijdt zelf het liefst in de eco modus omdat deze goed vlot doorschakelt en de motor optimaal laat presteren. Even inhalen? Geen probleem. Binnen notime schakelt hij terug en heb je de kracht die je nodig hebt om vlot door te gaan.
Over de afgelopen 4000 km heb ik gemiddeld 14,5 km per liter benzine gereden. Wat ik persoonlijk voor een auto van 1400kg (plus een kofferbak vol bagage, bergen, grindpaden, maar ook snelweg) best heel netjes vind.
De startstop werkt ook erg fijn en netjes.
De auto stuurt soepel, wel heel licht en dit was even wennen voor mij. Ook de demping in het onderstel is mooi en vlakt de hobbels goed uit. Dat zorgt ervoor dat je rug een stuk langer heel blijft. Dat was is met de Alfa toch wel wat anders. Nu dit natuurlijk ook een heel ander type auto is.
Over gebruikskosten kan ik nog niet veel zeggen. Het oliepeil blijft nog netjes en verder heb ik nog geen onderhoud nodig gehad. De interval voor de auto is 25000km.
I.s.m. het Comand online systeem is er een mercedes app die laat zien hoeveel benzine je nog aan boord hebt en je actuele kmstand, of de deuren open of dicht zijn of het dakraam. Grappig gedaan.
De afwerking is allemaal piekfijn in orde. De materialen voelen goed en stevig. Ik heb het artico leder pakket in de auto en dit doet zeker niet onder voor het volledig lederen interieur.