Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo Executive (2007)
Uitvoering | CX-7 2.3 DISI Turbo Executive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Beste lezers, mijn Tribute ingeruild voor een mazda CX7.
Nieuw op de Nederlandse markt, 1000 km mee gereden, maar nu al een zeer fijne auto.
Perfecte zit, trekt op als een speer.
Wij zijn ermee naar Duitsland geweest, heerlijk rijden, 140 km op cruise control.
Heerlijke reiswagen.
Minpuntje is passagiersstoel had iets meer mogelijkheden mogen hebben of ook electrisch, zoals bestuurdersstoel.
CX7 eerste beurt gehad, olie vernieuwd en turbo gecontroleerd. Auto rijdt super en comfortabel. Wat in de test staat komt goed overeen met wat wij zelf ervaren bij deze auto. De versnelling was in het begin even wennen, maar als je een tijdje schakelt gaat het van 5 naar 6 vanzelf. Wat ons verbaast is de trekkracht die de motor ophoest.
Update van mijn review
Heb nu 15000 km gereden zonder problemen en beurt is uitgevoerd door mijn dealer Huisman in Maasdijk. De prijs voor de beurt en het monteren van een Twinny Load is €259.=, een schappelijk bedrag en conform Mazda.
Deze wagen trekt alleen maar bewondering en bekijks, rijdt als de brandweer en doet het altijd.
Zal volgende keer foto’s bijvoegen, vooral van het electrische schuifdak, super en geeft veel licht in de auto.
Zijn op vakantie geweest met de caravan en de auto merkt niet dat er wat achter hangt, super.
Alleen raar dat hij maar 1450 kg mag trekken, maar wel een kogeldruk heeft van 85.
Gelukkig is onze caravan met spullen erin 1300 kg, dus geen probleem.
Ben benieuwd naar de andere reviews, wat hun ervaring is.
Super auto, rij al sinds 1986 MAZDA en heb altijd me groot plezier en zonder problemen gereden.
Gewoon een goede auto zonder problemen.
geen
grote beurt
Wordt eigenlijk een saai verhaal, dealer gebeld voor 30.000 km beurt, afspraak gemaakt, vervangende auto meegekregen, netjes verwarmd, was winter, super. 's Middags opgehaald, € 410,= betaald en alles werkt zonder problemen, rijd nog steeds perfekt, gaat als de brandweer en iedereen vraagt wat is dat voor een auto. Conclusie: super tevreden.
Vakantie
Ben met 4 personen naar Corsica geweest, bagage geen probleem, wel afdekhoes met stang werhalen.
Ideaal land voor deze wagen, alleen maar bochten en stijgingen, goed optoeren houden, gaat hij als de brandweer.
Super eiland.
Nu bijna 44000 km gereden,bij 49000 weer een kleine beurt, en geen problemen, starten en rijden.
Heb een vergissing gemaakt en mijn review bij de antwoorden gezet, niet slim maar allee.
Jules
gewoon goed
Auto heeft 50000 km beurt gehad, geen problemen, banden ook nog goed.
Laat waarschijnlijk set winterbanden monteren, ben benieuwd hoe dat bevalt.
Wordt een beetje saai, maar geen problemen en voor € 265,= voelt de auto weer als nieuw.
Op naar de 100000 km, denk dat op zijn sloffen gaat.
winterbanden
zeker een vooruit ziende blik, heb winterbanden laten monteren.
Lichtmetalen velgen in de maat 17 inch met banden van Kumho.Rijden perfect, dus laat maar sneeuwen.
Was ook van plan naar Duitsland te gaan, dus het moest toch wel.
zomerbanden
Begin april winterbanden naar zomerbanden laten verwisselen.
Advies dealer twee banden vernieuwen, minder dan 3 mm, gedaan
Waarschijnlijk bij 70.000 km de twee andere.
Verder rijdt de auto nog steeds heerlijk en zonder problemen.
Grote Beurt
Eigenlijk compleet overbodig, grote beurt, airco nagekeken, niets aan de hand, alles werkt zo als het moet.
Ben vlak voor beurt noch naar Potsdam in duitsland gereden, rijtijd 6 uur, lekker door rijden met 180 km op de teller.
Top auto.
Op naar de 100000 km.
kleine beurt
Kleine beurt gehad en gelijk winterbanden gewisseld.Iets wat bij mij nog nooit eerder is voorgekomen, nu pas nieuwe ruitenwissers voor vervangen.
Verder alles goed en op naar de 100.000 km
138000km
Vergissing, auto niet meer te koop in Nederland, Co2 en stomme bijtelling, heb hier geen last van, rij privé.
Grote beurt gehad, geen enkel probleem, rij lekker door.
Winterbanden eronder en gaan met de banaan.
Macallan