Lexus ES 300h President Line (2020)

Uitvoering | ES 300h President Line |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Een heerlijke luxe reisauto
Geen moment spijt gehad van de aankoop, Het is een heerlijke reis-auto, gericht op comfort . Ook erg blij dat het een president geworden is, net even wat meer luxe. Ik heb hem nu een jaar, 20k mee gereden waarvan het meeste in het buitenland. We twijfelden tussen deze , een S90 en een DS9. De veel geroemde betrouwbaarheid heeft de doorslag gegeven, evenals dat ik de coupé lijn mooier vond dan die van een S90. Na een slechte ervaring met Lexus Amsterdam, een zelfde auto bij Lexus-Zwolle gevonden en gekocht. Fijn (familie) bedrijf, op een wat lakse ervaring met de aftersales manager na. Ik heb hem daar overigens tot tevredenheid in onderhoud, ondanks de afstand.
Paar minpuntjes: belabberd weinig licht in de kofferbak (met een feller lampje van “Ali” opgelost),achterbank is niet neerklapbaar, hinderlijke reflecties in de voorruit bij zon (Polaroid zonnebril is de
oplossing) en peperdure onderdelen. Koplamp unit (triple LED) kost €4500 excl montage! (en verlichting is uitgesloten bij Lexus-garantie, bij Bovag garantie zit gelukkig alles erbij in). De muisbediening van het multimedia systeem went snel en hierdoor heb je nooit vette vingers op het scherm.
De pluspunten hebben overigens de overhand bij mij zoals: bijzondere auto, je ziet ze weinig, iedere keer weer het rijke, luxe gevoel zodra je plaatsneemt, prachtige afwerking, veel knopjes dus weinig zoeken in menu’s. Serene rust, comfort vering/demping, leuke details (verborgen koplamp sproeiers, in het donker subtiel verlichte interieur lijntjes, de deurgreep en de grond onder de deur worden verlicht als je in het donker aan komt lopen. Het verbruik is bij mij 1:19 met nauwelijks stadswerk.
Helaas geen voorruit en/of interieur verwarming om het ijskrabben te voorkomen. Dat heeft Volvo dan weer wel. Ook vond ik de stoelen van de S90 iets lekkerder zitten, ze waren wat langer.
Adaptive cruise control werkt bij deze auto heel fijn en uiterst soepel, bij de lane assist is het net of er iemand meekijkt of het allemaal wel goed gaat. Beide gebruik ik erg vaak. Tot nu toe 2 garantie dingen gehad, condens in koplamp (is vervangen) en de beide parkeersensoren (midden voor) gaven bij regen foutmeldingen waardoor de gehele parkeerassistentie uitvalt. Schoonmaken hielp niet. Na een software update, die niet hielp, zijn uiteindelijk beide sensoren onder garantie vervangen. Dat laatste komt vaker voor las ik op diverse fora.
Samenvattend vind ik het een heel fraaie, bijzondere en luxe auto, waar ik geen moment spijt van heb gehad.