Lancia Lybra 1.8 16v LX (2001)

Lancia Lybra
Lancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia Lybra - interieur

UitvoeringLybra 1.8 16v LX
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2012

Eerste Indruk

Ik wist niet wat ik van deze auto kon/kan verwachten. er zit namelijk een fiat motor in en de auto is een italiaan. meestal wil dat niet veel goeds vertellen wat mijn collega's en vrienden mij ook allemaal probeerde te vertellen.

Ondanks veel commentaar heb ik de lybra toch gekocht om dat ik een fatsoenlijke auto nodig had voor mijn werk en ik niet veel geld had.

Het voordeel van deze lybra was dat er al een gastank ingebouwd was en door het vele aandtal km dat ik rijd dit goed uitkwam. naar 1 dag in bezit van deze auto kreeg ik een probleem met de kachelverwarming die was namelijk stuk maar de dealer waar ik hem gekocht heb heeft dit opgelost. ik weet nog dat een 2e handse kachelverwarming 150 euro koste.

Daarna heb ik na 2000 km de distributieriem vervangen wat bij de lybra een minpuntje is omdat elke 40000 km deze dient vervangen te worden ook een minpunt hiervan is dat er een dubbele snaar erop moet en je hebt speciaal stelgereedschap nodig, dit heeft mijn in totaal 600 euro gekost.

verder ben ik erg tevreden over deze auto aangezien ik hem voor 1600 euro gekocht ik zit nu al op een kilometerstand van 146000 en heb alleen nog de rechter achterlicht vervangen wat iets van 3 euro heeft gekost de lancia rijdt heerlijk en heeft een mooi bose geluidssysteem in de auto. de inbouwradio is wel een beetje ouderwets want er kunnen geen cd's in en geen usb. er zit wel een cassetterecorder in. hier heb ik een cassetteband voor gekocht waar een kabel aanzit die ik heb verbonden met mijn telefoon zodat ik toch digitaal muziek kan afspelen.

De verbruiks kosten vallen mij er mee aangezien ik op gas rijd. de auto verbruik is 8,6/100km op gas! erg voordelig met de gasprijs op 66.9cent/liter. wat ook een nadeel is dat je de achterbank niet in kunt klappen wel eenswaar zit hier wel een doorvoerluik in waar je planken doorheen kunt steken.

De prestaties vindt ik over het algemeen goed ik vindt wel dat de lancia lybra onder de 100km/h niet erg snel optrekt. als ik de 120 passeer en ik trek door is hij binnen no time op 200 km/h dat is wel fijn.