Lada Priora 2172 (2011)

autoreview

Lada Priora 2172 (2011)

Signalement

UitvoeringPriora 2172 1.6
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf8.200 km
KM-stand laatst76.000 km
Lezerswaardering: 87%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gisteren een Lada Priora gekocht

 • 8.200 km

Een Lada niet een auto waar iedeen gelijk aan denkt maar na lang wikken en wegen en vooral vergelijken heb ik toch voor deze mooie auto gekozen en mijn eerste ervaring is me heel goed bevallen!.

De Lada is van maart 2011 en een ex demo auto. Ik kreeg een goede inruilprijs voor mijn Renault en een heleboel auto voor het geld .
Te weten: airbags, stuurbekrachtiging, airconditioning, radio cd, electrische ramen voor en achter , electrische spiegels verwarmbaar, boordcomputer, stoelverwarming, elec sloten met afstandbediening, mistlampen voor , enzovoort.

Gisteren de auto opgehaald en de rit is goed bevallen een stukje 140 gereden en nog geen 3500 toeren, lekker prettig.

Het is mijn eerste verslag en de eerse indrukken maar dit is tot nu toe echt meegevallen. Het voelt allemaal degelijk en goed aan en de verhalen over de kwaliteit van de Priora kan ik niet beamen dus tot nu toe echt positief en een echte aanrader! Iemand die een goedkope auto zoekt moet ook eens bij Lada gaan kijken!

Eerste korte vakantie met de Lada

 • 12.000 km

Ik heb mijn Lada nu bijna 2 maanden.
Hij bevalt nog steeds uitstekend. De eerste vakantie in de Eifel zit er op. De Lada heeft zich zeer goed gedragen op de Duitse wegen. Opvallend was het goede weggedrag in de bochten. Ik begrijp niet zo goed waar die testen opgebaseerd zijn die je leest over deze auto. In vergelijk met mijn Opel en Renault heeft deze auto een vergelijkbaar weggedrag. Ik rij normaal niet overhaast maar het hellen in de bochten valt heel erg mee zelf in de haarspelbochten en de Russcische banden gedragen zicht opvallend goed, wat ook prettig is dat het vierseizoenen zijn, dus makkelijk voor zomer en winter.Het verbruik is goed te noemen , met de huidige dure benzineprijzen tank ik hem met 50 euro weer vol voor 500 km, en dan zou je nog ruim 100 km kunnen rijden. De bagageruimte is goed te noemen en de motor is lekker pittig en opvallend stil. Rammeltjes en piepjes zijn er nagenoeg niet.

Ik kan deze auto echt aanbevelen en ik snap niet zo goed waarom deze auto geen kans krijgt in Nederland. Mensen kijk eens verder dan de autotesten. Ga deze auto vergelijken met diverse andere goedkope merken en maak dan een beslissing. Ja de afschrijving zal helaas wat meer zijn maar schrijf hem in 5 jaar af dan heb je nog goedkoper gereden als menig ander merk. Helemaal op de manier zoals ik hem gekocht heb. Voor vragen mag u mij altijd mailen. Mail naar bente011@planet.nl

Een update nav kleine vakantie in Duitsland

 • 16.250 km

Hier volgt weer een verslag van mijn fijne auto. Want wat is dit toch een lekkere auto om mee te rijden!. Op donderdag 23-02 zijn we naar Waxweiler in Duitsland gereden. De auto is nu ruim een half jaar in bezit. Wat heb ik in deze tijd laten doen. Bijna niks. Ik heb de auto voorzien van stikstof in de banden en ik heb de remmen eens laten schoonmaken/vetten. Door de winter waren ze wat aan het piepen. Dat is opgelost. Dat is alles in het afgelopen half jaar. Inmiddels ruim 16000 km gelopen. De auto zelf is nu bijna 1 jaar oud. Lekker met de familie de Duitse bochten gemaakt. Heerlijk de auto heeft zich vermaakt. Nog even een testje op de snelweg gemaakt . Bij 160 km draait hij 4100 toeren. Nette waarden vind ik voor een benzine auto. De auto was wel vies geworden dus gisteren een lekkere schoonmaakbeurt gegeven. In Duitsland was er ook nog iemand die de auto bewonderde. Lada rijden is leuk. Ik kan echt niet begrijpen dat niemand deze auto wil kopen. De testen maken het er ook na. Dit is veel meer als een opgewaardeerde 110/111/112 reeks. Motorkap,plaatwerk, dashboard,interieur,
noem maar op het ziet er allemaal anders uit.De auto voelt ook anders aan en belangrijk het zit allemaal netjes in elkaar.
Ik ben er erg over te spreken.

Lada Priora positief getest in Spanje

 • 17.225 km

Eindelijk een eerlijke beoordeling zonder vooroordelen. Om de test te lezen moet u de pagina wel vertalen. Ik ben nog steeds zeer positief over mijn mooie Lada.

Afgelopen week is in het buitenland een lada PRIORA 2171 grondig getest door specialisten.
En de priora heeft de test met vlag en wimpel doorstaan.

Ook met keurige rapportcijfers.

AFWERKING 7
BETROUWBAARHEID 8,5
LAADVERMOGEN 8,5
ZICHTBAARHEID 9
UITRUSTING 7
SONORITEIT 7
MOTOR 8
VEILIGHEID 7,5
SNELHEID 8
VERSNELLING 8
CONSUMPTIE 7,5
ADRES 7
GEDRAG 7
PRIJS/KWALITEIT 8

Dit alles met een gemiddeld rapportcijfer van een 7,7

De volledige test is te bekijken en lezen op www.coches.net

Kleine beurt en terug van vakantie

 • 24.770 km

De Priora heeft inmiddels kleine beurt gehad
Bij 22100 km. Geen olieverbruik of iets dergelijks. Problemen zijn er niet op 1 ding na dat onder garantie wordt gemaakt dat is de interieurverlichting. Hier komen 2 nieuwe lichtunits voor. Dit is namelijk led en kan niet los worden vervangen. Voor de rest nog uiterst tevreden met de Priora. Ook de Lada Granta is positief ontvangen in Duitsland zie test: http://www.autobild.de/artikel/lada-granta-sitzprobe-ami-2012-3481639.html

Lada rijden bevalt goed ook na deze km stand nagenoeg geen rammels en dergelijke. Men kan negatief zijn maar ik zou zeggen probeer het eerst. Ik herhaal nogmaals jammer dat de Priora geen kans krijgt in Nederland , jammer dat het merk Lada geen kans krijgt. Ik zou zeggen tot de volgende update.

Grote beurt gehad en meer maar bevalt super

 • 37.000 km

Zo weer eens een update van mijn mooie Lada Priora 2172. Auto heeft inmiddels een grote beurt gehad. De rijeigenschappen zijn nog steeds erg goed. Ben blij met de auto. Ik heb in de tussentijd nog een reservesleutel met afstandbediening laten inlezen/maken. Inmiddels ook goede sierlijsten binnen moeten nog wel gemonteerd worden. Auto ziet er nog steeds als nieuw uit. Comfort bevalt ook goed. Is lekker zuinig. Dus eigenlijk niet zo veel nieuws te melden. Er is inmiddels ook een andere versie uit de SE hier een filmpje met de sedan uitvoering
http://www.youtube.com/watch?v=4iCKhT88alY

In deze uitvoering is de Priora meer dan interessant om in te kopen in Nederland. Helaas blijft de reclame voor deze auto nog achterwegen, maar nu Renault voor een merendeel eigenaar is is alleen de vraag willen we nog een budget merk naast Dacia. Ik zeg absoluut ja want deze auto is het waard.
Lada verdient het om een kans te krijgen in Nederland. Tot de volgende update

5 dagen Duitsland weer heerlijk gereden

 • 39.000 km

Zo weer een kleine vakantie achter de rug. Ik heb de Lada inmiddels 2 jaar en mensen het bevalt nog steeds heel goed!
Mijn kosten tot nu toe aan onderhoud 2 kleine beurten. Ik heb sierstrips gekocht en is in de garantie een raammotor vervangen en uit service gelijk 2. De Priora bevalt meer dan goed. Ik heb weer 5 dagen in de Eifel doorgebracht en de auto nam de haarspeld bochten perfect. Hij is goed onder controle te houden en ik ben meer dan tevreden over de Priora . Bekijk ook even het nieuwe filmpje.Hierin is de facelift te zien en kijk naar het dashboard de luxe enzovoort Lada moet absoluut een kans krijgen in Nederland. Waar vind je voor het geld zoveel luxe en dergelijke. Het filmpje is in het Russisch maar denk er een vertaling in het Nederlands bij en kijk eens goed dan zie je dat Lada nog lang zo gek niet is. Dit is de sedan versie maar in hatchback zou ik het wel al weer weten.
Kijk ook eens naar de Kalina bij diverse update filmpjes ook deze is meer dan leuk gefacelift. Genoeg reclame gemaakt. Ik kan alleen maar zeggen geef Lada een kans. Tot de volgende update!

Lada Priora

 • 43.400 km

Zo een kleine update. De Lada bevalt nog steeds heel goed. Hij is nu 3 jaar oud. Zelf heb ik hem nu 2,5 jaar. Wat vliegt de tijd. Het verbruik is goed te noemen gemiddeld tussen 1,13-1,15/16. Ik plaats een nieuw filmpje van de huidige Lada Modellen. Hierin is de Granta, Priora en Kalina te zien. Let er ook eens op hoe luxe ze zijn. ( Heb ik helaas nog niet dat digitale) Veel kijkplezier en tot de volgende update van mijn mooie Lada Priora!

Lada Priora in autoweek

 • 45.000 km

Zo dat was me een weekje wel. Mijn Lada in de autoweek. Een erg mooi stukje geschreven tekst en zelfs in het autoweek journaal was er aandacht voor de Priora. Leuk , mooie foto's.
Ben blij dat er aandacht was voor het merk Lada. Hoe meer hoe beter. Niet dat ik zelf om aandacht zit te springen maar het gaat mij er om Lada weer op de kaart te krijgen. Op dit ogenblik voeren ze 4 modellen. Maar de 3 modellen Granta, Kalina en Priora verdienen het om in Nederland verkocht te gaan worden. Kijk eens naar het mooie rustige filmpje op de site. Het zijn eenvoudige maar luxe goed gebouwde auto's. Jammer dat er vaak zoveel negatieve reacties rond het merk hangen of er wordt gekeken naar de politiek op dit ogenblik, maar daar kan een automerk niets aan doen. Aangezien Lada voor 90 procent van Renault is hoop ik dat Renault ook gaat inzien wat ze hier mis laten lopen als je de Lada voor de prijs vanaf 6000 euro gaat aanbieden tot max 12500 dan wordt dit een succes. Dacia is al lang geen budget merk meer en met opties zijn dit gewoon dure auto's. Zo dat is mijn pleidooi naar aanleiding van het stukje in autoweek 14.

De Priora bevalt nog steeds heel goed en de kosten zijn sinds de laatste review niet omhoog gegaan.

4 jaar is hij morgen en wat een goede auto!

 • 61.000 km

Zo het is weer tijd voor een update van mijn Lada Priora. Hij is bijna 4. Nog steeds vind ik het een hele fijne auto. Blijf het een gemiste kans vinden dat dit model niet hier is aangeslagen en hoop dat dit met de Vesta weer zal gebeuren. Ook het politieke gebeuren vind ik los staan van een auto. De Lada is tot nu toe zeer goed gebleken.
Morgen gaat hij voor zijn 1e apk. Wat zijn de kosten en problemen geweest in deze 4 jaar.
2x ledverlichting spot defect kosten 20 per stuk.
1x ruitenwisser motor achter defect kosten 80 euro
Voor de rest krijgt de Lada zijn regulier onderhoud wat ik even op 200 euro per beurt raam maar dat kan ook minder zijn. In die 4 jaar tijd heb ik hem voorzien van beschermstrips en instaplijsten met Lada logo en ik heb 1x een bandenwissel gedaan.

Storingen verder niks. Voor de apk heb ik de achterdemper wel vervangen ( 40 euro) deze begon herrie te maken bij de buis. Nu afwachten morgen maar dat komt lijkt me wel goed.

Omdat ik na 4 jaar wel weer wat anders zou willen heb ik de auto te koop gezet. Maar afgezien van van veel bekijks is het behoorlijk stil. Ik denk dat ik de auto daarom toch maar ga houden en nog een aantal jaren ga rijden. Het bevalt gewoon weg goed en ik weet wat ik heb.

Benzineverbruik is gunstig , ik tank veel in Belgie en voor 40 euro kom ik weer ruim 500 km verder. Wegenbelasting is ook gunstig dus alles is positieF. De onderdelen voorziening is goed, door o.a autobedrijf Snippe en ook bij Lada24.de en zoals nu dat ik al een universele uitlaat kon kopen voor een gunstige prijs alles is te vinden.

Dus 4 jaar en alles nog perfect. Fijne auto echt een aanrader. Ik hou jullie op de hoogte verder tot de volgende review

APK goedgekeurd.

 • 61.200 km

Even een korte update. De auto is zonder problemen goed gekeurd. Dus weer apk waardig voor 2 jaar.
Ben blij. De auto heeft ook weer een beurt gehad.
Natuurlijk is er weinig veranderd sinds gisteren. Blijf het zeggen een leuke en goede auto is mijn Lada Priora. Tot zover de update en tot de volgende review

Auto verkocht

 • 76.000 km

Ik heb toch besloten de auto te verkopen. Hij is naar een nieuwe eigenaar gegaan. Ik heb hem niet verkocht omdat hij slecht was of kapot was maar na 4,5 jaar toe was aan wat anders.

Ik moet zeggen dat het mijn beste auto was die ik heb gehad en heb al veel merken gereden.
Ik heb 4,5 jaar met nagenoeg geen kosten rond gereden en ook de inruil was absoluut niet slecht. De Lada is gewoon een hele fijne en goede auto gebleken en ik blijf het zeggen een gemis dat deze auto geen kans heeft gekregen in Nederland.
Ik ga de Lada periode wel missen want helaas is er geen keus voor een nieuwe Lada maar zodra de kans zich voor doet en de mooie Vesta komt voor een zeer scherpe prijs in Nederland zal ik deze zeer zeker overwegen.

Lada rijden is leuk , goedkoop en goed en ik zal mijn mooie Lada Priora heel erg missen , maar ik weet dat hij goed terecht is gekomen. Over de 4,5 jaar is er maar 1 ruitenwissermotor achter stuk gegaan en ik heb mijn achterdemper moeten vervangen en 1 binnenverlichting unit.( alles te samen nog geen 200 euro)

De rest van de kosten zit in normale beurten en een bandenwissel. Hij heeft mij nooit in de steek gelaten en ook kon ik altijd goed terecht bij de importeur, garage Snippe en Lada duitsland.
Ik kan u Lada aanbevelen al zijn er helaas niet zo veel van die luxe versies te krijgen die ik had.
Bedankt Priora voor de vele probleemloze kilometers en het ga je goed.
Tot zo ver deze review en mijn laatste update over de Lada Priora.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (48)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens