Kia Sportage (2025)
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 5 km |
Aanschaf
De zoektocht,
Heb mijzelf beloof om voor ik met pensioen ga een hele, dan wel bijna nieuwe auto aan te schaffen. Wat zijn de criteria, moet zuinig met brandstof omgaan, moet minimaal 1500 kg kunnen trekken en als het zo uitkomt iets met een PHEV of HEV zijn. Ergens in het achterhoofd liefst ook nog AWD. De combinatie was lastig te vinden, welke ook nog binnen de portefeuille moet passen.
Zoals elders beschreven rijden we nu met een Subaru, hier leveren ze niks van mijn gading welke aan de eerder genoemde uitvoeringen voldeed, best jammer, en dan heb ik het nog niet over de mega bijdrage aan BTW en BPM omdat de uitstoot iets hoger is dan gewenst.
Maar goed, mijn echtgenote is niet zo groot en bij sommige merken en uitvoeringen heeft ze een trap nodig om uit te stappen, die vielen zo wie zo af.
En toen,
Tja….. internet afstruinen en bij een dealer een 2024 Kia Sportage GT-Line HEV gevonden met erg weinig kilometers gevonden, helaas kwamen we niet een deal, dus weer verder
zoeken. Zo al in een eerdere review hebben we al een dergelijke Kia gehad, voor meer info lees en zoek eens naar deze review, nog maar eens op de denkmodus.
Na het in gesprek gaan met de verkoper welke ons de eerder Sportage had verkocht besloten om een 2026 model hiervan aan te schaffen. Zij hadden een witte in voorraad staan welke ook op korte termijn leverbaar is.
Hoe wordt de Kia Sportage GT-Line HEV geleverd?
Wij, de verkoper van Braber in Ede zijn overeengekomen dat de Sportage wordt geleverd met afneembare trekhaak, rubberen matten met GT-logo en Michelin CrossClimate banden.
Uiteraard sprak mij de 7 jaar garantie ook aan.
Nu, vanaf het moment dat ik het begin van het review maak nog een weekje wachten op de aflevering.
Wat viel mij op tijdens de proefrit
Eigenlijk is het eerste wat opvalt de motor/bakcombinatie door het iets hogere vermogen en koppel zich geheel anders gedraagt dan het voorgaande/uitlopende model.
Ook viel mij op de het hoge optoeren bij het overschakelen van de 2e naar de 3e versnelling een stuk minder is wat ook door een rijder van de eerste orde werd beaamt.
Nu, zoals eerder gemeld nog een weekje wachten en dan komt er een vervolg.
Dus wordt vervolgd
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid DynamicPlusLine | Navigatie | Camera | Stoel+Stuurwiel Verwarming |
- 2025

Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid AWD GT-Line automaat. Panoramadak, tray planken, zeer compleet.
- 2022

Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid AWD DynamicPlusLine 265pk Automaat / Camera / Stuur-Stoel verwarming
- 2022