Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid 4WD GT-PlusLine (2023) #2
Uitvoering | Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid 4WD GT-PlusLine |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Kia service valt tegen
Ik kom uit een Kia Xceed,geweldige auto,en in drie en half jaar probleemloos mee gereden.
In Juni de Kia dealer bezocht voor een Kia Nero,ik vind het een mooie gestroomlijnde auto,echter met een proefrit viel de ruimte een beetje tegen, hoofd zat tegen het dak en kon de HUD maar voor de helft aflezen,verder afstellen kon niet. (Rijdt wel heerlijk en zuinig).
Mijn vrouw vond de Sportage ook wel wat,daar was ik het gauw mee eens,kreeg een mooie prijs voor de Xceed,en de koop werdt beklonken na een uitgebreide proefrit.,levertijd een half jaar tot Negen maanden,dat was wel een tegenvaller.
Het werd trouwens een Kia Sportage GT Plus line plug-in hybride,met wat accessoires erbij.
Electrische trekhaak,Treeplanken met led verlichting,en led verlichting in de kofferbak cq klep.
1 November bericht van de dealer,uw auto staat klaar (toch nog snel).
Eenmaal bij de dealer praatje pot en daarna doek van de auto,daar stond hij te glimmen,zeer kritisch bekeken en balen,zaten wat lelijke plekken op de motorkap,en de benzineklep was schraal gespoten,werden opnieuw gespoten,...daarna nog een keer de motorkap,de treeplanken (accessoires) zaten vlekken op die er met poetsen niet uit gingen,nieuwe besteldt,was een productie fout.
Nou,daarna een kleine maand met de Sportage gereden (1900 km),fijne snelle comfortabele auto,alle luxe aanwezig,verder kan ik er niet zoveel meer over vertellen,behalve dat het motor management lampje ging branden,ging ook weer uit,niet lang daarna weer twee lampjes aan,en en vreselijk geratel vanuit de motor.
Dus een beetje kort in gebruik om een goede review te geven,als de auto weer in orde is,wanneer weten we dus niet,zal ik als ik bij Kia blijft een uitgebreide review schrijven.
Melding van de auto, Controlesysteem hybride aandrijving.....DC/DC Laagspanningtransformator,abnormaal.
Auto staat nu al Drie maanden bij de dealer,onderdeel is in backorder,op mijn vraag of het nog lang ging duren,het kon nog wel een paar maanden duren,misschien Maart April Mei.
Er stonden er nog Twee bij deze dealer met hetzelfde probleem.
Er is volgens mij toch weinig communicatie tussen de dealer en Kia,elke vraag die je stelt weten ze geen antwoord.
Wat wel werdt medegedeeld,
Meerdere kia sportage modellen hebben hier last van,en gebeurt ook bij andere merken hoor,er zit ook veels teveel in ,neem bv een Kia Picanto,nooit geen problemen mee,leuk maar wat moet ik er verder mee?
Dus een beetje vreemde review,maar kan er niet meer van maken,en dat ik flink de P in hebt,en vindt het echt schandalig lang duren.
Auto terug
Auto weer terug,na telefonische contact Kia Nederland was ineens het onderdeel onderweg.
De volgende dag kon ik hem na Drie maanden ophalen,eerst werd mij verteld dat het iets was wat de motor laat starten,deze auto heeft geen startmotor is mij medegedeeld
Gisteren werdt mij echter verteld dat de krukaspoulie +bout stuk was.
Echt duidelijk wordt het allemaal niet,maar Drie maanden voor een krukaspoulie +bout vind ik erg lang,maar ik heb er geen verstand van en gaat er maar vanuit dat allemaal klopt.
In die Drie maanden geen contact,en auto werd vuil na al die tijd buiten staan en zonder excuses weer afgeleverd.
Weer kapot,zelfde euvel,(Zie foto).
Ongeveer 800 km mee gereden en weer hetzelfde euvel,hoe lang gaat het deze keer weer duren? Ik heb in ieder geval geen vertrouwen meer in het merk KIA.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid AWD DynamicPlusLine HK
- 2023

Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid DynamicLine | CAMERA | HYBRID | APPLE CARPLAY | Wij bieden ook financiering mogelijkheden aan.
- 2022

Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid DynamicPlusLine Airco | Lm velgen | Opendak | Trekhaak | Navigatie | Winterpakket |
- 2024