AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid GT-Line (2023)

UitvoeringSportage 1.6 T-GDi Hybrid GT-Line
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Kia met ervaring

Eind 2022 de kans gekregen om een lease auto uit te zoeken. We zijn een mkb bedrijf en de keuze is gemaakt om De auto aan te schaffen en aan de mij de auto te laten leasen
De volgende keuzes
Geen diesel
Elektrisch? Geen infrastructuur, woonwerkvdagelijks 150 km met het beschikbare budget geen aantrekkelijk vooruitzicht
“Alleen” benzine? Na overleg niet meest economische keuze.
Hybride is akkoord, de shortlist kan opgesteld worden.
Kia Sportage, Lexus lx, Toyota RAV4
Keuze is snel gemaakt; met het beschikbare budget vallen de Toyota en de Lexus af. Mooie auto’s maar niet compleet met het budget. De Kia is een bekende na de eerdere lease van een proceed.

Door de lange levertijden van donkere kleuren. Keuze gemaakt van reeds bestelde auto’s. Hierdoor is het (weer) een zwarte geworden. In combinatie met de antraciet grijze velgen een mooie verschijning. Uitvoering GT line.

Motorisering? Veel YouTube testen bekeken en de hybride met 230 pk gekozen. Plug-In hybride niet interessant; duurder, zwaarder en niet zuiniger.

Geen enkel moment spijt gehad van de keuze. Stuur en stoel verwarming in de koude maanden een perfecte optie en erg comfortabel. Open dak in de zomermaanden erg lekker , ik wil niet meer zonder.

Stoel zitten erg goed, de vegan bekleding is wel besmettelijk. Jammer. Geef mij maar puur natuur.

Draaiknop voor de automaat is haat- liefde. Snel even in een straat keren is lastig, pedaaldruk en draaimoment is cruciaal. Geef mij maar de pook.

De standaard continental ecocontact slijten erg snel. Achterbanden nu vervangen door Michelin. Kijken hoe deze het houden.

Wordt vervolgd

10,0

PRIVATE LEASE Kia Sportage

Sub-reacties inklappen
  • 0
Opmerking over de banden kan ik niet plaatsen; achterbanden vervangen na 63.000 km? Mijn vrouw rijdt een hyundai tucson hev (motorisch gelijk aan de sportage) en daar zien de achterbanden na zowat 50.000 km. er nog goed uit; de voorbanden echter worden volgende week vervangen (profiel nog 2 mm.). Ik zou dus verwachten dat bij jou sportage de voorbanden op zijn en niet de achterbanden; wellicht nog even wat toelichting hierop geven.
Decade fuel driver
Decade fuel driver
  • 0
Rechter voorband is rond de 30.000 km vervangen als gevolg van wangschade. De achterbanden zijn verder versleten , lees minder profiel, waardoor deze nu vervangen zijn.
Wat ligt er bij de Hyundai qua merk eronder? De continental zijn comfortabel, weinig afrolgeluid, op droog wegdek goede grip. Nat wegdek zijn continental banden niet op z’n best en slijtage is boven gemiddeld. De verwachting is dat de Michelin ‘s het beter zullen doen.
  • 0
Voorbanden van onze hyundai tucson zijn vandaag vervangen bij km. stand 48.344 voor dezelfde banden die al eerste montage er onder lagen namelijk michelin primacy 4 banden, maat 235/50 r19 met code s1 (extra stille banden). Mijn vrouw, als dagelijkse gebruiker van de auto, is zeer tevreden over deze banden.