Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid DynamicLine (2022) #2

| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand bij aanschaf | 15 km |
| KM-stand laatst | 175.000 km |
Kia Sportage
Een paar weken geleden heb ik helaas afscheid moeten nemen van deze fijn auto. Daarom wil ik graag nog een review schrijven.
Maart 2022, ik mocht een nieuwe leaseauto. Ik kwam uit een diesel en mocht geen diesel meer, dus het werd benzine, hybride of volledig elektrisch. Volledig elektrisch viel eigenlijk gelijk af, ik durfde de stap nog niet te nemen. Het aanbod was ook nog niet zo groot. Het werd dus, benzine of hybride, voorkeur was hybride wegens meer power. De shortlist was niet zo groot meer in de SUV-afdeling. Een Hyundai Tucson, opel Grandland of een Kia sportage. Opel vond ik wat ouderwets en de Hyundai was niet mijn merk. De sportage was net op de markt en gunstig geprijsd.
Na de proefrit was de keuze snel gemaakt. Het zou een kia sportage worden. Het werd uiteindelijk een dynamic line in het lunar silver.
De eerste kilometers waren heel fijn. Ik kwam uit een skoda karoq diesel met handbak en 115 pk. In de kia sportage kreeg ik een automaat, benzine-hybride en 230 paardenkrachten. Het reed super. Je was snel weg bij de stoplichten en gewoon cruisen in stedelijke omgeving ging heerlijk stil.
+ groot en ruim
+ stoelen zitten prima
+ veel opbergruimte
+ mooie cockpit
-acc soms wat brokkig, als er een auto 20 meter voor je kwam, remde hij onmiddellijk. Als de auto weer weg was, vloog je gelijk weer uit de startblokken.
-invoeren van adres in navigatie gaat niet heel praktisch
-spraak assistent verstond nooit iets
-hij moest om de 15.000 km een beurt, is vrij veel en irritant als je rond 800/1000 km in de week rijdt.
-als de auto van zijn 2 naar zijn 3 gaat, maakt hij veel toeren. In vakanties in het buitenland gebruikte ik meestal de handmatige flippers om goed op te schakelen.
Conclusie: superfijne reisauto, ook voor vakantie. Motorisch nooit in de steek gelaten. Achterin gaat het prima met 3 personen en de kofferruimte is ook riant.