Jaguar X-Type 3.0 V6 Sport (2002)

Jaguar X-Type
Jaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-TypeJaguar X-Type - interieurJaguar X-Type - interieurJaguar X-Type - interieur

UitvoeringX-Type 3.0 V6 Sport
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2009

Wat een elegante wagen

Geschreven door de zoon van de eigenares.

Het betreft hier een X-type met een 3 liter v6, de 3 liter omdat ´we´ de 2.5 nog iets te licht vonden voor een relatief zware auto! (Niet dat de 2.5 niet vooruit komt, maar mijn moeder wilde toch het liefst de grootste motor. Zwaar door de standaard 4wd en dus die 3 liter die ook de nodige kilotjes weegt. De 3 liter is een erg fijne motor met een echte zescilinder sound die erg fijn maar rustig klinkt wanneer je wil, trap je ´m echter stevig op zijn staart dan klinkt de auto rauwer en roffelt hij er rustig op los, ik ervaar het als een stoere doch nette sound. Mijn moeder was al lange tijd op zoek naar een statige en wat sportievere auto, ook omdat ze nu een eigen bedrijf had en wel een net voorkomen wilden ervaren. Dus zijn we eigenlijk meteen gaan kijken voor een Jaguar, vooral omdat mijn moeder die zo mooi vond. Als eerst waren we op zoek naar een S-type, die dezelfde v6 in het vooronder had als de x-type die we nu hebben. Maar opeens zag mijn moeder de x-type, deze stond bij vanroycars in eindhoven, meteen gaan kijken en proefrit gemaakt, we waren verkocht. Die elegante wagen lag als een blok op de weg, net een schip! De auto was voorzien van een leeper, een springende jaguar op de motorkap. Verderest had hij alles wat een sportuitvoering exclusief maakt, dus ook het kleine lipje aan de achterkant! Je kon er zo hard meegaan, soms schrok mijn moeder wel eens dat ze al zo hard reed, ze had het totaal niet door. De sport heeft alles in dezelfde kleur gespoten, bij ons dus zilver. De auto ziet er stoer uit met de aan allebeide de kanten 1 ovale uitlaat, die iets groter zijn dan standaar. De eerste 10 duizend kilometer waren een genot volgens mijn moeder, in de sneeuw geen problemen, de 4 wielen staan je bij. Je bent de sneeuw gewoon de baas. De auto heeft een fijne automaat die zijn werk prima doet. Het verbruik is stevig, maar wat verwacht je van een 3.0.. 100 km en 12 liter kunnen zo verdwenen zijn. De prestaties dan, tjah voor mijn moeder natuurlijk super, voor mij, ja hij is snel, maar voor mij mist ie net wat pit wat em net zo snel zou moeten maken als een 330i, de jag heeft dan wel minder pk maar toch.. Achterin is het krap, ookal ben ik niet lang, vrienden van mij die langer zijn dan ik zitten wat krapjes, maar hij is niet gekocht voor de ruimte of de luxe, meer comfort, looks, prestaties, 4wd. Mijn moeder wil erg graag een 4wd auto hebben en het moest een jag zijn dus dan valt eigenlijk de s type al meteen af met zijn rwd. Tot nu toe geen problemen gehad met de auto, er zijn nieuwe banden opgelegd omdat het profiel aan het verdwijnen was. De auto heeft werkelijk prachtige comfortabele leren zittingen die heerlijk zitten en je een premium gevoel geven. Verder is de auto aan de binnenkant mooi afgewerkt met hout en heb je totaal niet de indruk dat ford ook maar iets heeft gedaan met je auto, alles is eigenlijk nagenoeg perfect! Er zijn nog geen rammeltjes onstaan of iets dergelijks.. De jaguar is natuurlijk een enorme vooruitgang op de mazda hiervoor, maar zij had de mazda enkel omdat ze daarvoor lang geen auto meer in haar bezit had gehad. Ze wilde eigenlijk snel een auto dus kocht ze snel de mazda uitgevoert met automaat. Nu is ze toch wel een flinke stap vooruitgegaan.

Als er vragen zijn of dingen wilt weten stel ze dan of zeg maar iets, als er problemen zijn of ik weet nog over andere onderwerpen iets te zeggen dan zet ik het bij de review, bedankt voor het lezen, foto´s volgen!

7,5