Hyundai ix20 1.6 i-Catcher (2012)
Uitvoering | ix20 1.6 i-Catcher |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
eerste ervaring met de IX20
na 30 maanden in een ford C-max 2.0 nu in een nieuwe IX20 waarom ?
meestal zit ik er alleen in en buiten het woon werk verkeer met zijn tweeën dus wilde we iets kleiner maar niet te veel aan komfoor inleveren verder moest het een hoog model zijn na veel plussen en minnen zijn we op de IX20 uitgekomen.
met de 1.6 I catcher moet dat goed komen
nog maar 300 km gereden dus een eerste indruk ;het valt zeker niet tegen de auto heeft voldoende trekkracht maar het stuurt wel iets anders dan de Ford kwestie van wennen denk ik.
De spiegels zijn lekker groot en bieden goed zicht
weg / band / motor geluid dringt op de snelweg iets meer door in het interieur.
2000 KM verder
2000 KM verder en geen bijzonderheden start ,stopt rijd zonder problemen alles OK geen kraakjes,
soms een onverklaarbaar piepje,
kleine onvolkomen , ja je moet te klagen hebben , zijn:
* vering vrij stug
* parkeersensoren zijn niet uit te
zetten, lastig als je ergens dichtbij
parkeert
* deurgreep aan binnenzijde zit (te)ver
naar achteren
* ook het verbruik van gemiddeld 1:13.5 is
niet echt geweldig
we zijn een weekend naar Friesland geweest en daar wat rond gereden ,op zich redelijk optimale omstandigheden, maar ook even 140 gereden (moet nu kunnen met meer dan 2000 km op de teller)
een jaar verder
Ruim 20.000 KM en een jaar verder de IX heeft net zijn 1ste beurt gehad
op zich geen echte bijzonderheden te melden
wel wat kleinere zaken zoals die niet aflatende storingen in de parkeersensoren
al een paar keer terug geweest 1 stuk vervangen maar probleem is nog niet weg ook zijn de dempers van de achterklep vervangen het is wel allebei onder garantie gedaan maar is toch niet wat je er van zou mogen verwachten verbruik blijft ook rond de 1 op 13 ook niet geweldig. verder best tevreden afgelopen zomer vakantie probleemloos 4500 km afgelegd