Hyundai i30 2.0 T-GDI N2 (2019)
| Uitvoering | i30 2.0 T-GDI N2 |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2019 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 74.600 km |
| KM-stand laatst | 77.400 km |
De eerste kilometers
Daar was ie dan. Na een tijdje kijken een paar proefritten toch gekozen voor deze vlotte hatchback. Mede ook vanwege het 'handbakkie' wat je tegemoet straalt wanneer je plaats neemt in de prima zittende stoelen. Een Focus was het design technisch net niet voor mij en een Civic is een stuk duurder. De auto is voorzien van alle opties die je wilt tot stuurwiel verwarming aan toe. Dus mij hoor je niet klagen. Ook zijn de diverse rijmodi aangenaam, je kunt redelijk zelf bepalen hoe de motor en het onderstel zich gedragen. Qua rijden is het uiteraard genieten met een grote 'G'. Al vind ik de uitlaat in de N modus wel wat al te enthousiast pruttelen, voel me soms het bepaalde type volk dat vooral veel herrie met zijn auto wil maken. Gelukkig kun je in de custom N stand zelf kiezen om de 'pops en bangs' wat binnen de perken te houden.
In de kerstvakantie het karretje gelijk even uitgelaten op de befaamde Autobahn. 200 km/u is heerlijk cruisen, geluiden blijven goed buiten het interieur en hij ligt als een blok op de weg, echt super. De bocht weggetjes slikt hij als zoete koek en zijn ook geweldig om te rijden.
Dus tot nog toe vol lof over dit beestje puur genieten. Alleen het verbruik is uiteraard niet hetgeen waar hij in uitblinkt, maar goed dan had ik dit ook niet behoeven te kopen als ik op zoek ben naar een hypermiler die 1:25 haalt.