Hyundai Elantra 2.0i Executive (2001)

Hyundai Elantra

UitvoeringElantra 2.0i Executive
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2003

Hetgeen wat mij in eerste instantie opviel: veel auto voor relatief weinig geld! Die ervaring had ik al met mijn Excel, maar de Elantra heeft deze ervaring overtroffen. Let wel, ik rij de Executive uitvoering, nieuw prijs ca € 22.500,00 (rijklaar).
Alles wat je maar kan bedenken zit verwerkt in deze auto: ABS, PPS, climatronic, cruisecontrol, airbags, volledig en mooi in leder gestoken. Er zijn momenteel weinig punten die mij niet bevallen. De koppeling wijkt ietwat af van wat ik gewend ben... ach indien dat alles is (en blijft).

Je zou bijna het gevoel hebben dat je in Duitse degelijkheid rijdt. Ik heb in het verleden 7 jaar met VW gereden (Golf, Vento en Passat).

Met een gemiddelde van 1 liter op 12 à 13 km, onderscheidt hij zich enorm van onze tweede wagen (een Subaru Impreza Plus 2,0 liter 1 op 10 à 11), maar ja deze is al een paar jaartjes ouder dus...

Al met al schrijft hier dus een tevreden Hyundai rijder!

Het klinkt natuurlijk truttig, maar het enige wat zich in die 5.000 km heeft voorgedaan is dat het decoratieringetje op de versnellingspook stuk is gegaan, wat overigens netjes is opgelost door de Hyundai dealer te Tiel.

De grote beurt moet nog komen, dus daar kan ik alleen op later tijdstip reageren.

Juni 2005

Wij genieten nog steeds met volle teugen van de Elantra. Tot op heden geen ongemakken eerder plezier.

rijdt nog steeds

Onze oude Elantra Exclusive rijdt nog steeds rond, inmiddels toegevoegd aan het wagenpark van ons bedrijf, zien wij lijdend toe hoe de auto op sterven na dood is. Maar oh jee wat heeft hij het goed vol gehouden en zijn er nog steeds normale onderhouds intervals.

Onder aan de streep een auto die het meer dan waard was om aan te schaffen!!