Honda Jazz 1.2i S (2005)
Uitvoering | Jazz 1.2i S |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Ervaringen tot nu toe
We rijden de Jazz (1.2) nu ongeveer negen maanden en hebben er zo'n 7000 km in gereden. Hij rijdt nog steeds heerlijk. Het versnellingspookje ligt heerlijk in de hand en het heeft een goede zit. Je rijdt rustig in de Jazz, die je bij lage toeren nauwelijks hoort. Even met wat meer gas wegtrekken is geen probleem waardoor je makkelijk door het verkeer heenloodst. De auto is wendbaar en soepel in de bochten. Het zicht op de weg is prima.
Bij een rustige rijstijl is het verbruik natuurlijk optimaal- en halen we 1:17. Rij je wat pittiger, zoals we ook vaak doen, dan komen we op 1:15.
De ruimte in de auto is ideaal- dat de banken omhoog geklapt kunnen worden heeft ons al vaak geholpen om alle spullen kwijt te kunnen.
Tot nu toe nog geen uitzonderlijke onderhoudsverrichtingen.
Voortschrijdend inzicht
We hebben er om een kleine anderhalf jaar 12000 km opzitten met de Honda Jazz. De rij-ervaring is nog steeds erg goed. Het motortje is vrijwel niet hoorbaar vergeleken met andere auto's. Bij de start van de winter heb ik de accu vervangen. Ik had de accu 1 x leeg laten lopen (lichten en radio aan) en als het s'nachts koud was kon je het merken aan de manier waarop de motor aansloeg. Uit voorzorg dus maar vervangen. Recent heeft de ventilator van de voorruit het begeven, dat maakt het zicht bij condensvorming slecht. Al met al dus 2 kleine dingetjes, bij een auto van deze leeftijd geen vreemde of grote bijzonderheden. Binnenkort voor de grote beurt naar de garage, dan worden ook de bougies vervangen, hetgeen bij deze motor nodig is.
De ruimte in het interieur is nog steeds prima. Kinderstoeltjes gaan er met gemak in., Regelmatig maak ik de sier met de achterbanken die volledig plat kunnen en kan ik anderen hiermee van dienst zijn bij verhuizingen of vervoer.