Honda Civic 1200 (1978)

UitvoeringCivic 1200
Bouwjaar1978
Jaar van aanschaf2010

back to basics

De eerste aanblik was liefde op het eerste gezicht, wat een auto, nou eigenlijk geen auto maar een 2e vrouw. Je mist van alles maar het maakt niet uit, ze is perfect.

de auto

Heb nu 210 km gereden in 3 weekenden en ben nog steeds King of the road, Ik rij zelf nog een civic 1.8 uit 2008 dus je mist wel het een en ander ; rechterbuitenspiegel, een FM radio (ik heb een AM-radio met alleen kerkmuziek), bekerhouders, hoedenplank, airco, electrische ramen, etc, etc. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik starte haar net weer na 2 (veel te lange) weken
en al pruttelend kwam zij via de hand-choke tot leven.
Alweer de eerste meters afgevuurd na het loslaten van de koppeling en eenmaal warm na een paar kilometer kan ik het gigantische (sport-) stuurwiel weer wat losser laten en overgaan op de cruisestand. De auto rijdt bijzonder lekker voor zijn leeftijd, lekker de toegestane snelheid aanhouden (weer eens wat anders dan in de nieuwe civic)en de bochten doorglijden. Ik zit heerlijk op mijn halflederen stoelen (skai met stof) Ze zijn zacht
maar bieden steun genoeg. Ik ben benieuwd wat dit 60pk-monstertje nu eigenlijk verbruikt want ik heb nog niet hoeven tanken. Zal wel even wennen worden om zelf handmatig de klep te open, te tanken en de loodvervanger toe te voegen
Met dit warme weer kan zij wel even in de tuin staan, kan ik morgen ook nog even cruisen