Ford Scorpio 2.9i 24V Ghia (1998)

Ford Scorpio 2.9i 24V Ghia (1998)

UitvoeringScorpio 2.9i 24V Ghia
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2002

De dag...

Na het afscheid van mijn 'old' scorpio , zag ik de nieuwe al staan ! Ik was er nog niet helemaal over , maar toen ik begon te rijden, toen begon het feest opnieuw. De fun , het rijplezier , gewoon alles aan deze wagen is magisch. De auto ziet er wel wat raar uit , maar dit maakt hem ook zo anders dan anders. Ik durf hem gemakkelijk naast een bmw 5-serie plaatsen , want ik denk dat mijn auto meer bekijks heeft! En die motor , geweldig gewoon! Een 2.9i V6 , door de makers van cosworth , levert 207Pk en een maximum koppel van 281Nm. Het enige nadeel is de transmissie , nog altijd een 4-traps , waar sommige duitse merken het al met 5 of 6 verzetten doen. Maar ik ben een doorrijder , dus veel merk ik daar niet van.
Het interieur kunnen we kort over zijn , luxe en confort! Mooi leer , luxe , alleen het nephout mocht wat minder in overvloed zijn , maar ach dat maakt niet zoveel uit. Hij beschikt over alle opties.
De buitenkant is mooi , ondermeer ook door het zilver. Voor zijn leeftijd ziet de auto er nog zeer goed uit , een paar krasjes en 1 klein deukje , dat alles!
Maar ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn scorpio , ik ga er elk jaar mee met de caravan naar frankrijk , en 2 keer per jaar naar het Zwarte woud (winter, zomer) en dan merk je dat deze auto lekker door de bochten scheurt! Altijd het gaspedaal naar ondergedrukt de berg op! Zo moet het :D . Ik hoop nog veel plezier te hebben met mijn scorpio , en voor een opvolger zal het moeilijk zijn , terwijl ik nog een jaartje ga wachten , denk ik toch aan een S-max 2.5 , of tewel een jaguar S-type !