Ford Puma 1.0 EcoBoost 155pk ST-Line X First Edition (2020)

Ford Puma 1.0 EcoBoost 155pk ST-Line X First Edition (2020)

UitvoeringPuma 1.0 EcoBoost 155pk ST-Line X First Edition
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Eerste kennis making Ford Puma, een roofkat ?

• 500 km

De Ford Puma, net nieuw , wat een mooie lijnen. Na de eerste 500 km is er maar 1 woord : Fantastisch! Ford is er in geslaagd om een nieuwe dimensie en standaard neer te zetten in SUV en cross over gebied, en ook nog met een hybrid aan drijf lijn. Deze Puma is idd. katachtig, licht sturend, lichtvoetig maar altijd met gevoel en wat een wegligging. Alle mooie elementen van SUV, MPV en cross over, ja zelf van een sport coupe, zonder ergens te moeten inleveren. Hier en daar zie een glimp van vervlogen tijden en modellen in deze auto, speels en niet bewust als mooie herinnering , en soms ook uitdagende kwinkslag richting grote sport coupe namen , met deze pittige kijkers... .Een auto met karakter en prima afmetingen.
Chapeau Ford.

En nu ik erin zit, ik vind het helemaal niet zo goedkoop lijkend interieur hoor.
Prima en goed naar wens in te stellen stoelen waarbij je in acht moet nemen dat het allemaal manueel is. In wellicht vignale of ST versie ook nog elektrisch en vol leder ?? Wie weet.

Ik denk toch dat we deze auto niet moeten zien als een Fiesta en ook niet tussen in de fiesta en Focus. Het is toch echt iets nieuws , anders, brengt haar eigen visite kaartje af.

Op naar de volgende 2000 km gebruik en dan een volgende update.

Ford puma mild hybrid - 2300 km

• 230 km

Tja afgelopen weken uiteraard niet al te veel km gemaakt.
Maar langzaam aan zie ik gereden km laatste 2 weken wat toenemen.

Wat een auto zeg. Je blijft alleen maar lachen.
Doordat ik in diverse oudere en geheel nieuwe auto's kan rijden (waaronder nieuwe kuga phev), kan ik eea goed vergelijken.

Qua sturen wegligging en bocht gedrag is deze Puma echt de top.
Het focus en fiesta sport DNA is hier duidelijk aanwezig
De 155 pk motor en met dit onderstel en afstelling maken elke meter gereden dat je alweer naar de volgende rit verlangt.

Beetje spelen tussen eco en sport rijmodus.

In ecomodus 1 op 18 zeker goed gemiddelde. Bij 105 km cruising en 4 man de auto ga je toch naar de 1 op 21.

Op naar langere ritten. Naar frankrijk deze en volgende maand.

9,5

PRIVATE LEASE Ford Puma