Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk ST-Line (2020)
Uitvoering | Puma 1.0 EcoBoost 125pk ST-Line |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Ford Puma 2022
Na de Kia Niro p zoek naar iets anders. Het werd een Ford Puma st line. Ik wilde niet nieuw, maar een waar net de kop van af was. Na een zoektocht de Puma gevonden die voldeed aan mijn wensen, proefrit gemaakt en de koop na wat handjeklap gesloten. Puma kwam uit België.
Gezien de prijsverschillen tussen een automaat en een handbak erg groot was gegaan voor de handbak.
Heerlijke auto, genoeg vermogen en comfortabel. Puma stond op vier seizoenen banden en deze voldoen prima. De stoelverwarming is rap sneller op temperatuur ivm de Niro. Zal wel liggen aan het feit dat de Puma stoffen bekleding heeft en de Niro leer.
Geld ook voor de stuurverwarming. De voorruit verwarming was een nieuwtje voor mij, maar dit zou ieder voertuig moeten hebben starten, de voorruit verwarming aan en voor je de straat uit bent ontdooit, maar vooral hij beslaat niet meer en gaat vanzelf uit. Wil eigenlijk niet anders meer, zo fijn dit.
Beurten om de 30.000 km is ook een verademing. Kortom erg tevreden tot nu toe en nog geen bezoek aan de dealer hoeven brengen.
30000 gepasseerd
De 30000 km gepasseerd. Eerste beurt gehad kosten 400 euro. En nog steeds het eerste setje banden. Het rijden met de Puma is nog steeds een genot. Ligt heerlijk op de weg en neemt de bochten heerlijk strak. Geen rammels piepjes of andere nadelen ondervonden. Druk op de startknop en lopen. Bij mooi weer even de knop om de auto te openen dubbelklikken en vasthouden en alle ramen gaan vanzelf open. Uiteraard geld het zelfde als je de sluit knop dubbelklik en vasthoud om de ramen te sluiten. Een heel klein nadeeltje voor Android auto en dat is als ik mijn telefoon middels de kabel verbind ik google maps niet kan gebruiken. Oplossing was om eerst in google maps je route op te starten en daarna de kabel in je telefoon te stoppen. Google maps geeft dan de navigatie probleemloos weer in je scherm. Op naar de volgende 30000.
- Betrouwbaarheid4

Uitgelicht aanbod

Ford Puma vs. Volkswagen Taigo - Dubbeltest

Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid - Op de Rollenbank

Ford Puma – Opel Mokka – Toyota Yaris Cross – Volkswagen T-Cross - Multitest

Hyundai heeft beste multimedia in compacte klasse

Seat Arona vs. Ford Puma - Dubbeltest