Ford Ka 1.2 Titanium (2009)
Uitvoering | Ka 1.2 Titanium |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Ford Ka 1.2 Titanium 2009
Ford Ka 1.2 Titanium 2009 (0 – 20.500km)
Sinds november 2009 hebben we een nieuwe Ford Ka 1.2 Titanium, in de kleur wit.
Deze Titaniumuitvoering is standaard uitgevoerd met achterruitverwarming, verwarmbare en automatisch verstelbare buitenspiegels, airconditioning, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling op afstand bediend, mistlampen voor, radio met 6 speakers en subwoofer.
Als extra heb ik erbij genomen: een leder stuurwiel, leder pookknop, witte accessoirehouder onder het dashboard, bluetooth carkit, lichtmetalen velgen, privacy glas en een uitlaatsierstuk. Tevens heb ik gekozen voor de grijze bekleding in plaats van de rode. Tevens thule dakdragers en skidrager extender bij besteld.
Ik vond deze auto vergeleken met de concurrentie veel waar bieden voor zijn geld. Hij heeft een behoorlijk complete uitrusting. En het onderstel is fantastisch vergeleken met de Fiat 500.
Verbruik
De eerste paar honderd kilometer heb ik een verbruik gehaald van rond de 1 op 12. Hierbij heb ik redelijk rustig gereden. Nu de auto wat meer ingereden is merk ik dat deze wat zuiniger wordt. Inmiddels rijd ik 1 op 15,0. Hierbij schakel ik rond de 2750 á 3000 toeren door. Veel zuiniger zal de auto niet worden denk ik, de fabrieksopgave van 1 op 19,6 is niet realistisch. Verder is dit puur gebaseerd op de gegevens van de boordcomputer.
Carkit
Helaas was het niet meer mogelijk om het connectivity-pack op deze auto toe te voegen. In verband met de lange levertijden! Derhalve heb ik besloten om een auto uit de voorraad te kopen met fikse korting. Als oplossing heb ik een Parrot MKi9100 bluetooth-carkit ingebouwd bij de dealer.
Motorisering
Ik heb gekozen voor de 1.2 benzine, simpelweg omdat deze een stuk goedkoper was. De 1.2 is gaat goed mee in het verkeer en er zit een leuke roffeltje in de uitlaat. Maar ook wanneer je tijdig opschakelt, is deze motor een prima keuze. Onder de 2000 toeren pakt hij moeilijk op, maar daar boven pakt hij goed op. Wat me opviel is dat de motor op het begin wat moeite had om 'regelmatig stationair' te draaien. Had het gevoel dat hij niet goed afgesteld was. Nu er wat meer kilometers op staan wordt de motor steeds rustiger en begint hij stuk soepeler te worden en verbruik gaat ook omlaag.
Weggedrag
Het weggedrag is in vergelijking tot andere auto’s in deze klasse zeer goed. Vergeleken met de vorige generatie Ford Ka stuurt ligt hij wat minder strak op de weg en stuurt hij ook een stuk lichter. Maar dat went snel. De extra aanpassing van Ford is goed merkbaar. Een groot pluspunt is dan ook dit onderstel dat prima in orde is. Je hebt contact met het wegdek. Ook voel je met sturen goed wat er gebeurd.
Minpuntjes aan de auto:
- Richtingaanwijzer gaat niet bij elke bocht automatisch uit of aan bij een rotonde.
- Auto was in het begin af en toe nog wat bokkig met wegrijden.
- Verbruik in combinatie met de kleine brandstof tank van 35 liter. Hiermee kun je ca. 400 á 500 km rijden. Vind ik wat weinig. Had liever 40-45 litertank gehad.
- Kwaliteit van de ruitenwissers is niet heel hoog. Deze heb ik dan ook meteen vervangen voor originele Ford Flatblades. Overigens wel prijzig! Ca. 50 euro
- Vocht in binnenruimte in de winter waardoor snel beslaande ruiten.
- drempels schraap je snel met de lage voorbumper
Pluspuntje aan de auto:
- Weggedrag, fantastisch rijden, je hebt niet het gevoel in een kleine auto te zitten
- Comfortabele stoelen, en zitpositie in combinatie met schakelen is erg fijn
- Leuk uiterlijk en volwassen uitstraling
- De Geluidinstallatie in combinatie met ipod-aansluiting en subwoofer is TOP!
-Uitrusting is zeer compleet voor deze klasse
- Prijs/kwaliteit verhouding is weer typisch Ford: Top dus!
Binnenkort gaan we op vakantie naar Griekenland. Ben benieuwd hoe dat bevalt. Zie er niet tegen op overigens aangezien afgelopen winter de rit naar Oostenrijk (Wintersport) ook zeer goed is bevallen. We kwamen gewoon fris uit de auto stappen na een rit van 1000km. Ruimte voor bagage was ook meer dan voldoende.