Ford Ka 1.2 Titanium (2010)
Uitvoering | Ka 1.2 Titanium |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
update bij km stand 231132
als trotse bezitter van mijn ford puma zie de revieuw ervan die veel km s heeft gemaakt met woon/werkverkeer en over de 400. 000 km s heeft gelopen. wil ik mijn ford puma koesteren en minder kms laten maken .
dus moest ik op zoek gaan naar een kleine 2e auto die gezelschap gaat houden met de puma.
mijn eis was dat het een ford moest worden, ik ben een fordfan en wilde trouw blijven aan mijn favoriete trouwe merk. en zat de denken aan een ford ka of een fiesta.
tussen pauzes op het werk zat ik te zoeken op internet, naar een ford ka mk2 . ik wilde de ford ka mk1 maar die roesten veel.
op internet had ik een mooie blauwe ford ka mk2 bouwjaar 2010 , voor 2300 euro, met km stand van 225609, een titanuim uitvoering. dus met lichtmetalen velgen , airco, en verstelbare stuur, en mistlampen. met distributieriem en koppeling die recent waren vervangen, plus een apk tot 2025 . mooier kon het niet worden, alleen dat er een kleine scheur op de voorruit was, en een paar parkeerdeukjes op de deur, en onder de bumper waar een paar krassen aanwezig zijn van de vorige eigenaar.
ik had de garage gebeld, of hij de ka nog had staan, en ging meteen na werk om de ford ka te bezichtigen en om een proefrit te maken, na een geslaagde en tevreden proefrit met ford. heb ik onderhandeld over de prijs, hij vroeg 2300 euro en wilde de ka overnemen voor 2100 euro. samen waren we uitgekomen en kon de ford ka overnemen voor 2100 euro , ik heb hem 600 euro aanbetaald en was ie gereserveerd de restbedrag van 1500 euro had ik betaald toen ik zaterdag 13 januari 2024 de auto had opgehaald.
hoe ziet deze ford ka eruit
met zijn korte wielbasis techniek en de platform van fiat panda/500 hebben ze bij ford een leuke koest kunnen ontwerpen wat up to date was bij ford toendertijd, de kinetic design. het geeft hem een mini ford fiesta look aan de zijkanten, en met de voorkant ziet ie er schattig kijkend de wereld uit met zijn vriendelijke koplampen.
hoe rijdt deze ford ka
inmiddels heb ik een paar km s op de teller staan met deze kleine ka, en het bevalt me enorm. hij rijdt lekker zuinig vooral snelweg km s . de ford ingenieurs hebben hun best gedaan om van deze fiat panda/500 platform een ford waardige rijeigenschap te creeren, met alle respect deze ford ka kan niet de sublieme wat beste rijgedrag van mijn ford puma evenaren . de ruimte is ook verrassend ruim van binnen, omdat ie een wat hoge koets heeft.
wat zijn de voordelen van de ford ka´
+ zuinig in verbruik en lasten verzekering en wegenbelasting
+titanium uitvoering is wat rijkelijk aangekleed
+veel hoofdruimte ivm hoge koets
+ leuke en moderne dynamische ford kinetic design die sympatiek voorkomt
+ voor zover is deze ford ka mk2 goed tegen roest behandeld, tijd zal het
leren
wat zijn de nadelen van ford ka
- soms overhellen van de hoge koets tijdens wat hoge snelheid met
bochten, ben aan mijn lage ford puma gewend
- tijdens slecht regenachtige weer, veel condensvorming aan de vooruit en
-zijruiten
- optrekken bij stoplicht of bij een toerit naar de snelweg wat weinig fut en
in de lage versnelling tussen 2e en 3e
- regenwater of tijdens wassen van de auto, hoopt veel water bij het
voorruit het waterafvoer is aan 1 kant waardoor water rechtstreeks op de
voorveerpoten terechtkomt, met gevolg dat het veerpoot gaat roesten
- te hoge achterkant, tijdens achterruit rijden oppassen dat je niet
een auto of voorwerp over het hoofd ziet en aanraakt, beter een
exemplaar met parkeersensors
aanschaffen
en wat moest er gebeuren aan de ford ka
- heb alle wisserbladen verwisseld kosten 74 euro
- nieuwe olie ververst, bougies en luchtfilter 270 euro
- bij spotrepair enkele kras en deukjes verwijderd 200
euro
en wat gaat er nog gebeuren aan de ford ka
- een tweedehands voorruit vervangen, vanwege de scheur op de ruit die ik
zo gekocht had.
- voorbumper laten repareren, door spotrepair, ivm met krassen aan de
onderkant . schade van vorige eigenaresse
en zo rij ik met deze ford ka de vrolijk de km s rond , ik hou jullie binnenkort op de hoogte met ford ka updates
update zondag 25 augustus 2024
nog steeds maakt deze ford ka mk2 titanium als 2e auto trouwe woon werk km´s . die mijn ford puma coupe uit 2001 vergezelt en km verlicht voor de puma. dit omdat ik veel km maak. ik ben er enorm tevreden rijder van deze ford ka .
wat heb ik vervangen op 11-8-24
tijdens het rijden kwam er veel benzinegeur in de binnenruimte. en ook het verbruik ging wat omhoog. ik heb 2 slangen van de carterontluchtingslangen vervangen kostenpost 55 euro
wat zijn de voordelen + van deze ford ka
- het rijdt in deze klasse goed op langeafstanden , ruimte binnen
- titanium uitvoering met airco is aanrader tijdens zomerse temperaturen
- de fiat techniek waar deze ford ka is gebaseerd is solide en goedkoop in
onderhoud, vooral de fiat 1,2 motor
- de design van deze kleine ford ka is leuk om te zien , kinetic design een
soort mini ford fiesta . maar dan een guitige baby van ford . haha
wat zijn de nadelen -van deze ford ka
- de 1.2 fire motor heeft weinig kracht tijdens optrekken tijdens toerit van
snelweg. vooral als je airco erbij aanzet is er weinig fut erin. ook bij
optrekken bij stoplichten
- smorgens veel last van vocht condens op de vooruit,
- let op benzinegeur die binnendringt in binnenruimte als je koud of warm
ventilator aan hebt . dat duid op 1 van de 2 carterontuchting slangen die
kapot is. die zijn verbonden zijn aan de luchtfilterhuis.
welverdiende grote beurt
als mijn trouwe 2e auto die heel wat betrouwbare km`s heeft bijgemaakt gemaakt woon werk verkeer , en er tijdelijk alleen voor staat, dit omdat mijn ford puma coupe 3 maanden wordt gerestaureerd. heb ik niet het luxe om km`s te delen tussen de fords .
het is bijna 1 jaar geleden dat ik deze ford ka , tweedehands heb gekocht als 2e auto. het bevalt mij enorm goed qua betrouwbaarheid ,lage kosten, en ook het luxe voor zo`n kleine a segment van ford. de titanium uitvoering is een aanrader, mocht je een ford ka mk2 aanschaffen. je hebt mooie velgen, en verwarmbare buitenspiegels die enorm handig zijn met deze wintermaanden, die je trouwens met het achterruitverwarming knop aanzet. tijdens zomermaanden heb je natuurlijk de airco die voor koude lucht verzorgt. en de aux en de goede audio installatie die je in deze uitvoering krijgt .
vandaag was mijn ford ka voor een grote beurt:
kreeg nieuwe olie, oliefilter, luchtfilter interieurfilter, bougies, bougiekabels
de kosten hiervan totaal 295 euro
wat zijn de voordelen van deze ford ka mk2
+ het is een betrouwbare bewezen fiat techniek
+ onderhoud is eenvoudig en goedkoop,
+ geschikt ook voor snelwegkilometers, en titanium uitvoering is een must
die het conform biedt voor deze kleine ford ka , maar ruim van binnen
wat zijn de nadelen van deze ford ka
- optrekken als je de snelweg oprit rijdt moet je geduld hebben om op
juiste snelheid te komen met overige verkeer
- veel last van beslagen voorruit tijdens koude of regenachtige weer, airco
aanzetten is must.
- radio knoppen zijn veel te klein , aangeraden om radio op gewenste
radiostation aan te zetten voordat je gaat rijden ivm veiligheid en om te
letten tijdens verkeer
- voorbumper en achterbumper is van wat slechte lak kwaliteit tijdens
wassen van deze ford ka
- achterkant van de ford ka mk2 is te hoog, als je achteruit gaat rijden
tijdens
parkeren dan zie je de motorkap van je achterligger niet, tenzij het een
hoge voertuig is, dus een parkeersensors is ideaal en aanrader
al met al ben ik zeer tevreden met deze ford ka mk2 titanium uitvoering. het is een enorme trouwe betrouwbare auto die enorm goed uitgerust is met titanium uitvoering. en die goed van pas komt op lange afstanden. maar ook in de winter en zomer. de lage kosten en vaste lasten is het een aantrekkelijke a segmenter van ford die heerlijk rijdt.
we gaan rijden tot binnenkort de apk aankomt medio februari 2025, we houden jullie op de hoogte
apk in januari met steekproef
hallo allemaal , het is weer tijd voor een update met deze mooie kleine dappere blauwe smurfenautootje haha 😂😭zo ,plaagt mijn veloofde altijd als ik naar haar toe rijd.
het is voor mij een zware financiele tijd met veel uitgave aan de . dit i.v. m met mijn andere 2e auto , de ford puma coupe 1.6 zie de revieuw ervan die maandenlang aan een enorme opknap project bezig is . maak ik nu veel meer km's woon werkgebruik met de ford ka . en hang alleen af van deze dappere kleine ford ka. en natuurlijk moet ik ook deze ford ka niet vergeten met onderhoud .
omdat zowel de ford ka als de ford puma op bijna hetzelfde apk datum zitten . ben ik op 15 januari 2025 smiddags na het werk langsgereden naar de garage voor de apk . hoewel de ka er netjes en ook ik goed onderhouden is, had ik er vertrouwen in dat de ka door de apk ging.
de auto was gekeurd , na reparatie van de handrem die niet goed was. en ter pleke was de handrem gemaakt met een totale reparatiekosten + apk van 310 euro. ik vondt het prijs aan de hoge kant.
maar goed dat terzijde .
voor dat de moment dat de garagist wilden afmelden in computer voor de apk dat ie goedgekeurd was. kreeg ie bericht dat de apk meester kwam voor de steekproef. met vlag en wimpel en volste vertrouwen was de ford ka goedgekeurd door de keurmeester van rdw. en kon de kleine ford ka weer een nieuwe ronde verdergaan.
na een een bepaalde tijd hoorde ik tijdens het rijden een zoemende geluid. meteen dacht ik dat het de lagers waren . meteen op een donderdag 20 maart 2025 een afspraak gemaakt met de garagist. na een check bleek dat de rechter achterband rare bubbels had in de profiel .
de monteur vertelde mij op advies dat ik beter de achterbandjes kan vervangen vanwege veiligheid en het geluid . en vertelde ik hem dat hij de 2 for all season achterbandjes kan bestellen. eenmaal erop gezet. en merk dat het geluid minder is . de kostenpost voor de 2 achterbanden koste mij 220 euro,
nou ik ga verder veilig de weg op met deze kleine dappere blauwe ford ka , en tot gauw weer insallah met een nieuwe update. salutooo