Ford Focus Wagon 2.0 EcoBoost ST-3 (2012)
| Uitvoering | Focus Wagon 2.0 EcoBoost ST-3 |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 4 km |
| KM-stand laatst | 2.300 km |
briljante auto
Sinds een maand in het bezit van een Ford Focus ST3 wagon. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de auto is fantastisch of eigenlijk briljant. Reed hiervoor 4 jaar probleemloos in een S max 2.5 turbo; ook een geweldige wagen. Uiteraard, de S max is aanzienlijk ruimer maar met mijn lengte van 1,9 meter en fors postuur kan ik me goed in de focus nestelen. De uitstekende leren recaro's bieden enorm veel steun en zitten als gegoten. Opmerkingen die ik via internet heb gehoord en gelezen over de "te krappe stoelen" gaan voor de ST3 uitvoering wat mij betreft niet op.
Voor huis, tuin en keuken gebruik is de auto uitstekend geschikt. In de bebouwde kom is in z'n vier of vijf rijden geen enkele straf. De auto reageert bijzonder soepel en alert op het gaspedaal. Rustig voortkabbelend doet de motor zijn werk in alle rust. Wil je een keertje snel rijden is dat geen enkel probleem. Vlot schakelen door de versnellingen heen zonder echt tot "op het bot te gaan" laat bijna alle mede weggebruikers in een handomdraai in de achteruitkijkspiegel verdwijnen. Er komt bij stevig accereleren een diepe turbo brom te voorschijn. Leuk omdat deze verdwijnt wanneer er met constante snelheden wordt gereden, en dat is weer goed voor de rust in het interieur. Op hoge snelheden is de Focus daardoor stiller dan de S max.
Inmiddels ook een dagje bij de buren gereden. Ik trof het met het weer (droog en zonnig)en op de weg was het bijzonder rustig. Snelheden ruim boven de 200 km/u worden zonder enig probleem met de ST gereden. Je voelt je geen enkel moment in een auto die aan het maximum van zijn kunnen zit. Het weggedrag is op alle snelheden die in het bereik van de auto liggen en dat is 250 km/u + op de teller souverein,zowel op het rechte stuk als in de bocht. En wanneer je moet remmen is het gewoon weg formidabel welke vertraging de remmen bewerkstelligen, waarbij het spoor goed wordt gehouden. Dit alles draagt bij aan het toch wel heel grote veilgheid maar zeker ook FUN gevoel bij de wagen.
De ruimte van de focus is in het passagierscompartiment voldoende maar houdt niet over. Vier volwassenen kunnen er op zic,h een keurige plek vinden maar dan is enig inschikken van de front paasagiers noodzakelijk. De achterpasagiers weten zich aan de andere kant wel gewaardeerd door de meer dan uitstekende achterbank die eigenlijk uit "twee individuele zetels" bestaat, waadoor de achterpassagier niet op voorhand de dupe is van een stevige gooi en smijtpartij met de ST op een bochtig parcours.
De bagageruimte is zondermeer toereikend voor een gemiddeld gezin.
Het veercomfort van de auto is prima op de snelweg en provinciae wegen. Drempels moeten met "gevoel worden geslecht". De stugge vering, of marketingpraat sportieve vering, geven de drempel goed door in het interieur.
Afrondend; benzine verbruik tussen de 1 op 10/12 onder nederlandse omstandigheden. Hard rijden op de ST wijze is beduidend duurder maar zeker ook opwindender.
Een enthousiast ST3 rijder
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium|Nap|Cruise|Led|Climatronic
- 2013

Ford Focus Wagon 1.6 TDCI ECOnetic Lease Titanium Airco (automatisch | Keyles | Audio | Parkeer sensors
- 2013

Ford Focus 1.6 TI-VCT Titanium Airco (automatisch) | Lmv | Cv op Afstand | Audio
- 2012