Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 115pk Titanium (2011)

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 115pk Titanium (2011)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 115pk Titanium
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Gewoon even kijken .....

Ergens in de laatste weken van 2011 kregen we een foldertje in de bus waarin de Ford een zeer leuke aanbieding deed....

4000 euro extra inruil voor je "oude" auto als je een voorraad model koopt.

Wij hadden sinds jan 2009 een Ford Fiesta 1.4 Titanium + X-Pack maar deze begon aardig wat kilometers te maken. Als je elke dag 100km rijdt wil dat wel lukken.

Teller stond na net geen 3 jaar op 89.000km.

Ik zei tegen mijn vrouw dat het geen kwaad kom om te kijken ...... "kijken"

Je weet immers nooit....

We hadden voor onszelf al bedacht:
- Een diesel (de 1.6 115pk want je moet nooit het lichtste motor pakken van een model)
- titanium pakket moet er op zitten (ivm voorruitverwarming)
- geen kleur nemen die we lelijk vinden

Na een korte zoektocht gaf de verkoper aan dat hij een Ford Focus Wagon had staan in Oss.....

Na de specificaties gelezen te hebben wat er al op zat waren we eigenlijk al verkocht.

Wat een mooie auto zeg!

Alleen over de prijs waren we het nog niet over eens, na stevig onderhandelen is dit hem geworden:

Ford Focus MK3
1.6 16v 115 pk / 85kw TDCI 270-285nm
Titanium
Navigatie
16" 10x2 spaaks velgen
Automatisch inschakelende dimlichten/regensensor
Hoogglans zwarte bovenste en onderste grille
LED accenten interieur/handgrepen binnen( zacht rood)
Achterlichten LED
Lederen versnellingspookknop
Dorpellijsten met Ford logo (alu afwerking)
Automatische Airco (Dual Zone)
Ford StartButton
Cruise control
Instapverlichting beenruimte (zacht rood)
Chromen afwerking onderzijde potierramen
Hill Start Assist
Automatische Dimmende binnenspiegel
Parkeersensoren + inklapbare spiegels
Moondust silver (wauw!)

Ge-Wel-Dig

• 100 km

Op 7 januari de auto opgehaald en ontzettend blij met de auto.

Het is een onbeschrijfelijk groot verschil in comfort en souplesse.

Navigatie is weliswaar verouderd (kaarten) maar voor de rest is dit echt een genot om te rijden!

Afgezien van wat openstaande puntjes :

vocht in koplampen
vlek in bijrijders stoel
rammeltje in het dasboard
en wat andere kleine zaken

Een genot om te rijden.

Ben vooral bij met het extra grote scherm tussen mijn tellers!

Meer auto.... period.

• 744 km

Na 700 km kan ik alleen maar zeggen:

* * * geen reclame * * *
Je hebt nog nooit zo veel auto gehad als nu van Ford.
* * * geen reclame * * *

De vorige Focus (MK2) was al een genot om te rijden, mijn schoonouders hadden er een, maar als ik deze moet vergelijken kan ik niets anders zeggen dan dat het laatste model (MK3) nog rustiger is, nog steeds strak op de weg ligt en je het gevoel geeft van luxe en degelijkheid.

Ik begin steeds meer te wennen aan de diesel die overigens totaal rijdt als de diesel die ik enkele jaren geleden heb gereden (Fiesta MK6 1.4 TDCI 2003).

De motor is nog niet echt ingereden dus ik verwacht dat dit wel zal veranderen/verbeteren qua soepelheid.

Ik moet alleen wel opmerken dat mijn zij-achterruit met verwarming niet werkt.... Daar ga ik nog even mee langs.

Ik heb een Brodit houder besteld evenals een anti-slipmat voor in de kofferbak.

We kunnen niet wachten totdat we de auto voor de eerste keer op vakantie mee kunnen nemen!

Ik hoop dat mijn ervaringen een beetje overeenkomen met andere mensen.

Oh ja....

• 744 km

Ik had vorige week een 5-deurs Trend (MK3)meegekregen omdat de garage nog wat openstaande puntjes aan het fixen was bij mijn auto.

Het was een draak van een auto, voelde totaal anders dan mijn auto. De stuurbekrachtiging was 1000% anders als in mjijn auto en zonder gevoel...licht, geen "contact" met de weg.

Ik weet niet waar dat aan gelegen heeft maar alle nieuwe Focus modellen hebben toch dezelfde stuurbekrachtiging? Bij deze dus duidelijk NIET.

Begrijp me niet verkeerd... de stuurbekrachtiging werkt wel maar absoluut niet zoals het hoort(?).

Ingereden met Ski vakantie

Met een km-stand van rond de 4000 zijn we lekker op ski-vakantie gegaan......
Der/Die/Das Deutsche autobahn.....(kies maar)
Ik moet toegeven dat het onderstel van deze auto de verschillende soorten asfalt en putten goed weg kan werken. De auto is ten alle tijden comfortabel en kan meer dan meekomen met het overige verkeer.
Ik heb heb even 190 km/pu gereden omdat we verkeerd waren gereden en onze "colonne-leider" waren kwijtgeraakt. Heerlijk doorrijden!
Alles in de Focus is gefocust op "kinetic design". Daar heb ik al van genoten in mijn vorige Fiesta (MK7) dat het "werkt".
Van alles waar "kinetic design" voor staat is juist het tegenovergestelde wat betreft de navigatie.
Wie het (menu)design van "Blaupunkt" systeem heeft gemaakt hoort in een gesticht.
Totaal niet gebruiksvriendelijk en opties op onlogische plekken. Zelfs de aller slechtste gratis navigatie software is beter dan de Ford navigatie. (niet in termen van stabiliteit maar in gebruikservaring!)
Dat je daar €1150 voor moet neertellen is ronduit schandalig.
Ik wil wel een opmerking plaatsen i.v.m. het navigatie scherm, deze is altijd goed te lezen!
Wat ik als tweaker "mis" is om enigzins dingen aan te passen op het scherm (of het scherm van de navigatie of tussen de tellers) denk daarbij aan andere informatie(ODB2) of anders ingedeeld menu/scherm. Ford zal eind dit jaar Ford SYNC introduceren en daar zal het wel in zitten, vraag me gelijk af of SYNC dan ook compatible is voor iets oudere modellen....

Kortom wel zeer tevreden met de auto ondanks de navigatie.

PRIVATE LEASE Ford Focus